Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρικυμία εν κρανίω ο Τραμπ για το… βιβλίο που τον “καίει”: Είμαι ιδιοφυής και καθόλου ανισόρροπος!

Τραμπ βιβλίο

– Αδιανόητο παραλήρημα του Ντόναλντ Τραμπ στο twitter μετά την κυκλοφορία του βιβλίου που τον… καίει
– “Ανακηρύσσει” τον εαυτό του όχι απλά πανέξυπνο, αλλά ιδιοφυή και καθόλου πνευματικά ασταθή
– “Το βιβλίο μου θα ρίξει τον Τραμπ” δηλώνει ο συγγραφέας του «Fury: Inside the Trump White House», Μάικλ Γουλφ
– Σάλος απ’ όσα υποστηρίζει ο Γουλφ στο βιβλίο: ο Τραμπ χαρακτηρίζεται κακομαθημένο παιδί, που δεν ήθελε να κερδίσει τις εκλογές

Η καταιγίδα που έχει ξεσπάσει μετά την κυκλοφορία του βιβλίου «Fury: Inside the Trump White House» (σ.σ. «Φωτιά και Οργή: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ») δεν λέει να κοπάσει. Όχι μόνο γιατί όσα υποστηρίζει ο συγγραφέας Μάικλ Γουλφ προκαλούν, έτσι κι αλλιώς, σάλο. Αλλά και γιατί δεν το… αφήνει και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ να “πέσει κάτω”.

Το βιβλίο παρουσιάζει τον Ντόναλντ Τραμπ σαν ένα κακομαθημένο παιδί. Σαν ένα παιδί που δεν… κοιμάται πολύ, θέλει οι εντολές του να εκτελούνται αυτόματα. Σαν έναν άνθρωπο που δεν ήθελε να κερδίσει τις εκλογές. Σαν έναν «γυμνό βασιλιά» όπως τον περιέγραψε ο συγγραφέας.

Φυσικά, τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο του Γουλφ δεν άρεσαν στον Τραμπ. Αυτό το ξέρουμε μέρες τώρα. Αλλά από την Παρασκευή όταν κυκλοφόρησε (και μάλιστα πρόωρα) το βιβλίο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί να… ησυχάσει.

Το δείχνει η (ούτως ή άλλως) έντονη δραστηριότητά του στο twitter. Ένα tweet αρχικά, άλλα δυο μετά. Στο πρώτο, βρίζει τον Γουλφ και τον άλλοτε συνεργάτη του Στιβ Μπάνον. Στα άλλα δυο θέλει να πείσει πόσο ευφυής είναι και όσο πνευματικά… σταθερός.

Ο “χαμένος” και ο “τσαπατσούλης”

Το πρώτη χτύπημα Τραμπ είχε να κάνει με τον Μάικλ Γουλφ, συγγραφέα του βιβλίου και τον Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλο εθνικής στρατηγικής και άμεσο συνεργάτη του, ο οποίος αποπέμφθηκε από τον Λευκό Οίκο πριν από μερικούς μήνες.

Έγραψε λοιπόν ο πρόεδρος των ΗΠΑ: «Ο Μάικλ Γουλφ είναι ένας παντελώς αποτυχημένος που βγάζει από το κεφάλι του ιστορίες μόνο και μόνο για να πουλήσει αυτό το πραγματικά βαρετό και αναληθές βιβλίο. Χρησιμοποίησε τον τσαπατσούλη Στιβ Μπάνον, που έκλαιγε όταν απολύθηκε και εκλιπαρούσε για τη δουλειά του. Τώρα, ο τσαπατσούλης Στιβ Μπάνον έχει εγκαταλειφθεί σαν σκυλί σχεδόν απ’ όλους. Πολύ κακό!».

Τραμπ: Είμαι πνευματικά σταθερός και ιδιοφυής

Ώρες αργότερα (σ.σ. μεσημέρι Σαββάτου για την Ελλάδα) ήρθε ένα νέο μπαράζ tweets από τον Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή τη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν βρίζει κανέναν. Αυτή τη φορά μιλά για τον εαυτό του και μόνο. Πόσο έξυπνος είναι. Μάλλον, όχι απλά έξυπνος. Ιδιοφυής. Και πνευματικά σταθερός.

Η αναφορά στην πνευματική του σταθερότητα έχει να κάνει με το γεγονός (όπως λέει σε tweet του) κάποιοι θυμήθηκαν τον Ρόναλντ Ρίγκαν, ο οποίος έπασχε από Αλτσχάϊμερ.

«Πρώτα που η ρωσική συνωμοσία, μετά από ένα χρόνο ερευνών, αποδείχθηκε πως ήταν μια τεράστια απάτη, οι Δημοκρατικοί και τα σκυλιά τους, τα media των Fake News, παίζουν το χαρτί Ρόναλντ Ρίγκαν και ουρλιάζουν για πνευματική σταθερότητα και εξυπνάδα…

… Στην πραγματικότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μου, δυο από τα σπουδαιότερα στοιχεία μου ήταν η πνευματική σταθερότητα και το να είμαι πραγματικά έξυπνος. Η διεφθαρμένη Χίλαρι Κλίντον επίσης έπαιξε αυτά τα χαρτιά και, όπως όλοι ξέρουν, έπεσε στη φωτιά. Έγινα από ένας ΠΟΛΥ επιτυχημένος επιχειρηματίας σε κορυφαίο σταρ της τηλεόρασης και πρόεδρος των ΗΠΑ (με την πρώτη μου προσπάθεια). Νομίζω ότι αυτό με κατατάσσει σαν όχι έξυπνο αλλά ιδιοφυία… και μια πολύ σταθερή (σ.σ. πνευματικά εννοεί) ιδιοφυία σε αυτό!».

«Το βιβλίο αυτό θα είναι το τέλος του»

Όλα αυτά ενώ ο Μάικλ Γουλφ δεν παίρνει ούτε… λήξη απ’ όσα έχει γράψει πίσω. Και μάλιστα υποστηρίζει πως το βιβλίο του θα είναι εκείνο που θα βάλει τέλος στην προεδρία Τραμπ. Και θα “ρίξει” τον Αμερικανό πρόεδρο!

Ο Μάικλ Γουλφ δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC πως το συμπέρασμά του στο βιβλίο “Fire and Fury: Inside the Trump White House” ότι ο Τραμπ δεν είναι κατάλληλος για τη δουλειά αυτή γίνεται μια ευρέως διαδεδομένη άποψη.

Ο συγγραφέας Μάικλ Γουλφ

«Νομίζω πως ένα από τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα του βιβλίου μέχρι τώρα είναι μια πολύ σαφής εντύπωση “ο βασιλιάς είναι γυμνός”» είπε ο Γουλφ.

«Η ιστορία που διηγήθηκα φαίνεται να παρουσιάζει την προεδρία του με τέτοιον τρόπο ώστε να λέει πως δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του», είπε ο Γουλφ. «Ξαφνικά παντού ο κόσμος λέει “Θεέ μου, είναι αλήθεια, είναι γυμνός”. Αυτό είναι το υπόβαθρο στην αντίληψη και την κατανόηση που τελικά θα θέσει τέρμα… σε αυτή την προεδρία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις