Κόσμος

Τρίμηνη αναβολή του Brexit ζήτησε ο πρόεδρος των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν

Ο πρόεδρος των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να ζητήσει παράταση για το Brexit καθώς τελειώνει ο χρόνος για μια συμφωνία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Κόρμπιν ζήτησε από τους βουλευτές των Εργατικών να στηρίξουν μια πρόταση για αναβολή τριών μηνών στο Brexit, στην περίπτωση που δεν καταφέρει να εγκριθεί συμφωνία στο κοινοβούλιο.

“Ό,τι και αν συμβεί στις ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν, πλέον έχει καταστεί αναπόφευκτο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παρατείνει το Άρθρο 50, σε οποιοδήποτε σενάριο”, είπε ο ηγέτης των Εργατικών στην ομιλία του στο κοινοβούλιο. Οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν σειρά προτάσεων για αλλαγές στη συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες.

Στην τροπολογία που έχει καταθέσει η βουλευτής των Εργατικών Ιβέτ Κούπερ, ζητά να μεταφερθεί ο έλεγχος του Brexit από την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο ώστε έτσι Βουλή των Κοινοτήτων θα μπορούσε να ψηφίσει ζητώντας παράταση για να μην προχωρήσει η έξοδος χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου.

“Το Εργατικό Κόμμα θα στηρίξει απόψε αυτήν την τροπολογία επειδή η αποχώρηση χωρίς συμφωνία θα ήταν καταστροφική για τη βιομηχανία και την οικονομία. Στηρίζοντας την τροπολογία, στηρίζουμε ένα μικρό παράθυρο τριών μηνών ώστε να υπάρξει χρόνος για επαναδιαπραγμάτευση για το Brexit“, είπε ο Κόρμπιν.

Από την άλλη η Τερέζα Μέι κάλεσε τους Βρετανούς βουλευτές να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση πως θα υποστηρίξουν τα σχέδιά της για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit.

Μάλιστα υποστήριξε πως με ένα διαιρεμένο κοινοβούλιο θα είναι δυσκολότερη η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα η κ.Μέι τόνισε πως “άν θέλετε να πείτε στις Βρυξέλλες τι θα αποδεχθεί αυτή η Βουλή, θα πρέπει να ψηφίσετε γι΄ αυτό. Αν θέλετε να φύγουμε με μια συμφωνία, πρέπει να ψηφίσετε γι΄ αυτήν. Αν θέλετε το Brexit, πρέπει να ψηφίσετε για το Brexit».

«Οι πιθανότητες επιτυχίας γίνονται πολύ μεγαλύτερες αν αυτή η Βουλή με στηρίξει. Ως εκ τούτου καλώ τη Βουλή να μου δώσει την εντολή που χρειάζομαι για να παραδώσω μια συμφωνία που αυτή η Βουλή μπορεί να υποστηρίξει. Κάντε το αυτό και μπορώ να εργαστώ ώστε να ξανανοίξει η συμφωνία αποχώρησης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα ένταση Ισραήλ – Τουρκίας: Ο Νετανιάχου στέλνει τον Ερντογάν στο δικαστήριο της Χάγης για τους Κούρδους και την Χαμάς
Η υπόθεση θα επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στις επιθέσεις του Ερντογάν κατά των κουρδικών μειονοτήτων στην Τουρκία, και στη χρηματοδότηση της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς
Ερντογάν και Νετανιάχου 17
Οι βρετανικές αρχές υποψιάζονται ότι το Ιράν είναι πίσω από την απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας στην αεροπορική βάση Φέρφορντ
Ένα κίνητρο που συνδέεται με το Ιράν θεωρείται το πιο πιθανό σενάριο της πιθανής τρομοκρατικής ενέργειας, ενώ εξετάζεται επίσης μια ρωσική επιχείρηση δολιοφθοράς ή ένα ισλαμιστικό σχέδιο πίσω από το περιστατικό
Βρετανία
Πέντε συλλήψεις για πιθανή τρομοκρατική επίθεση σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ στη Βρετανία - Σκόπευαν να προκαλέσουν «μεγάλη ζημιά» λέει ο Τραμπ
Η RAF Φέρφορντ στη Βρτεανία είναι από τις σημαντικότερες αεροπορικές εγκαταστάσεις, όπου βρίσκονται αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί για αμερικανικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή
Βρετανία
Πέδρο Σάντσεθ: Διαβεβαιώνει πως εργάζεται εντατικά για την επίλυση της στεγαστικής κρίσης
Το μήνυμα του Ισπανού πρωθυπουργού μετά το κύμα οργής που έχει προκαλέσει η έξωση της Μαρικάρμεν, ηλικιωμένης ΑμεΑ από το σπίτι της στη Μαδρίτη καθώς δεν μπορούσε να πληρώνει το ενοίκιο
Ο Πέδρο Σάντσεθ