Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τρίτη υπουργός με κορονοϊό στο Ισραήλ! Συναγερμός στην Κνεσέτ

Τρίτη υπουργός με κορονοϊό στο Ισραήλ! Συναγερμός στην Κνεσέτ

Η Πνίνα Ταμάνο-Σάτα, υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης, έγινε η τρίτη υπουργός της κυβέρνησης του Ισραήλ που προσβάλλεται από τον κορονοϊό. Φυσικά, η είδηση πως νοσεί προκάλεσε συναγερμό στη Βουλή της χώρας.

Με βάση τα στοιχεία «της προκαταρκτικής έρευνας» που διενεργείται, «η υπουργός είχε πάει στο κοινοβούλιο (σ.σ. Κνεσέτ) την Τετάρτη για τελευταία φορά. Η Βουλή θα συνεχίσει την επιδημιολογική έρευνα σε συντονισμό με το υπουργείο Υγείας», αναφέρει η ανακοίνωση της Βουλής του Ισραήλ.

Μετά το πέρας της έρευνας αυτής το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να αποφασίσει ποια στελέχη της κυβέρνησης και της Κνέσετ θα πρέπει να τεθούν υπό περιορισμό κατ’ οίκον, σε καραντίνα για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Click4more Ισραήλ: Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά του πρωθυπουργού Νετανιάχου

Η Ταμάνο-Σάτα, η πρώτη πολιτικός αιθιοπικής καταγωγής που εξελέγη στην Κνέσετ, έγινε το τρίτο μέλος της κυβέρνησης υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου που διαγνώστηκε πως προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2 αφότου η πανδημία του κορονοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στο Ισραήλ στα τέλη Φεβρουαρίου.

Επίσης την Κυριακή (23.08.2020), έγινε γνωστό ότι ο Ουάλιντ Τάχα, μέλος της Κνέσετ εκλεγμένο με την αραβοϊσραηλινή Κοινή Λίστα, έχει και αυτός μολυνθεί.

Τις τελευταίες 24 ώρες στο Ισραήλ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, καταγράφηκαν άλλοι 15 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 730 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός μέχρι σήμερα στο Ισραήλ ανέρχεται σε 834 νεκρούς επί συνόλου 102.663 μολύνσεων. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 868 ασθενείς, οι 398 σε σοβαρή κατάσταση. Άλλοι 863 άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύθηκαν, με το σύνολο να φθάνει τους 79.514.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε 22.315, κατά το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις