Κόσμος

Τρώει τη σκόνη του Σόιμπλε η Μέρκελ! Δημοτικότητα στα ύψη λόγω… Ελλάδας

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι αγαπητός όσο ποτέ στη χώρα του, περισσότερο και από την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, εξαιτίας της στάσης του απέναντι στην Ελλάδα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Infratest Dimap που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εκπομπής Tagesthemen του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ARD και της εφημερίδας Die Welt, η δημοτικότητα του Σόιμπλε στη Γερμανία για τον μήνα Αύγουστο φτάνει το 70%. Μάλιστα από τον Απρίλιο και μετά η δημοτικότητα του Γερμανού υπουργού αυξάνεται συνεχώς.

Σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014 ο Σόιμπλε έχει κερδίσει πέντε μονάδες, ενώ σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013, οπότε διενεργήθηκαν οι γερμανικές εκλογές, εννέα μονάδες.

Πιο δημοφιλής είναι ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, με 72%, ενώ η Μέρκελ βρίσκεται τρεις μονάδες πίσω από τον Σόιμπλε. Μόλις στο 48% είναι η δημοτικότητα του προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Η ικανοποίηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και του SPD σημείωσε μικρή μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, πέφτοντας στο 54%. Αντίθετα το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι λίγο ή καθόλου ευχαριστημένο με το έργο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, αν και τέσσερις στους πέντε ψηφοφόρους του CDU/CSU αποτιμούν θετικά το έργο της κυβέρνησης, ανάλογη άποψη έχει μόλις το 59% των ψηφοφόρων του SPD.

Στην περίπτωση που γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή το 42% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε το CDU/CSU, ενώ το 24% το SPD. Το ποσοστό των Πρασίνων παραμένει σταθερό σε σχέση με ένα μήνα πριν στο 11%, ενώ το Die Linke χάνει μια μονάδα και πέφτει στο 9%.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) εμφανίζονται να κερδίζουν μόλις το 5% της πρόθεσης ψήφου και άρα να καταφέρνουν μετά βίας να μπουν στην ομοσπονδιακή Βουλή. Και το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) φαίνεται να χάνει μια μονάδα μετά την αποχώρηση του προέδρου του Μπερντ Λίκε, ο οποίος ίδρυσε νέο κόμμα. Πλέον κερδίζει το 4% των ψήφων και άρα δεν μπαίνει στην Μπούντεσταγκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια σε φοιτητικές διαδηλώσεις – Πέταξαν πέτρες και τσιμεντόλιθους στο υπουργείο Παιδείας
Ένταση στα Τίρανα με δακρυγόνα, νερό υπό πίεση και προσαγωγές - Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το κόστος σπουδών και τις συνθήκες στα πανεπιστήμια, ενώ η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία
Hooded protesters try to break through a gate at the Education Ministry as the Albanian word "Resign" is displayed on a wall during clashes in Tirana, Albania, Tuesday, Oct. 13, 2026, joining a demonstration organized by the Flamingo protest movement demanding the resignation of Prime Minister Edi Rama.
Ισόβια στον άνδρα που έστησε τη δολοφονία του Τούπακ – Δικαίωση μετά από 30 χρόνια
Ο Ντουέιν «Κίφι Ντι» Ντέιβις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ στο Λας Βέγκας - «Χρειαστήκαμε 30 χρόνια, αλλά σήμερα θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας», είπε η δικαστής
Duane Davis, right, arrives for a sentencing hearing after his murder conviction in the death of rapper Tupac Shakur on Tuesday, Oct. 13, 2026, in Las Vegas.
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ – «Διπλωματική ντροπή χωρίς προηγούμενο»
Στο στόχαστρο της τουρκικής αντιπολίτευσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με αιχμές για τις συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη, τη διαμονή του εκτός πρωτεύουσας και τον ρόλο του στη Μέση Ανατολή
Tom Barrack, the U.S. ambassador to Turkey and special presidential envoy to Syria and Iraq, speaks at the U.S. Iraq Business Summit at the U.S. Chamber of Commerce, Friday, July 17, 2026, in Washington.
CNN: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί – Οι επαφές με συμμάχους και οι διαβεβαιώσεις
Το Σαββατοκύριακο είχε μεταφέρει σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα αποπεμπόταν από τη θέση της πρέσβειρας στην Ελλάδα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ