Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τρομακτικά πλάνα και μαρτυρίες τη στιγμή της επίθεσης! Έτρεχαν να γλιτώσουν από τον μακελάρη του Λας Βέγκας

Ήταν την 1η Οκτωβρίου που ο Stephen Paddock άνοιξε πυρ από τον 32ο όροφο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για την υπαίθρια συναυλία στο Λας Βέγκας.

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από τη στιγμή της τρομακτικής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε 58 ανθρώπους. Στα πλάνα φαίνονται οι θεατές να εγκαταλείπουν τρέχοντας την υπαίθρια συναυλία στο Λας Βέγκας μετά τη χειρότερη μαζική επίθεση στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία.

Είναι εικόνες από κάμερα στην κορυφή του Mandalay Bay resort που αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις στιγμές τρόμου που επικράτησαν για τους 22.000 θεατές του φεστιβάλ στο Λας Βέγκας. Ο 64χρονος Stephen Paddock πυροβολούσε ασταμάτητα για 10 λεπτά από το δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και 518 κλήσεις που έγιναν στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από μάρτυρες. Ούρλιαζαν και παρακαλούσαν για βοήθεια εν μέσω των ασταμάτητων πυροβολισμών. Ζητούσαν οδηγίες για το πώς να κινηθούν μετά την τρομακτική επίθεση.

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες στο Λας Βέγκας

“Πέφτουν σφαίρες! Πέφτουν σφαίρες! Γρήγορα” ακούγεται μια γυναίκα να ουρλιάζει ενώ ο χειριστής της ζητά να του που πει που βρίσκεται. Η γραμμή κόβεται. Ο χειριστής τηλεφωνεί ξανά και απαντά μια άλλη γυναίκα. “Πυροβολισμοί στο Route 91 φεστιβάλ. Έρχονται από ψηλά. Υποθέτω από το Mandalay Bay. Τρέξαμε μακριά. Μπορείτε να μας πείτε τι συμβαίνει; Ήμασταν εκεί. Ήταν άσχημο” λέει ένας άντρας που βρήκε μαζί με άλλους καταφύγιο σε ένα μοτέλ.

Ο χειριστής τον ρωτά αν έχει τραυματιστεί. “Όχι” του απαντά με λυγμούς. Μια άλλη γυναίκα λέει ότι κρύβεται κάτω από τη σκηνή στην υπαίθρια συναυλία. “Υπάρχουν πολλοί εδώ που χρειάζονται βοήθεια. Υπάρχουν παντού χτυπημένοι άνθρωποι”.

“Στείλτε τους όλους! Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που αιμορραγούν. Πολλοί τρέχουν να σωθούν αυτή τη στιγμή. Σας παρακαλώ, άλλος ένας πυροβολήθηκε στο πόδι. Σας παρακαλώ βιαστείτε!” λέει ένας άντρας που είδε τον φίλο του να πυροβολείται στο στομάχι.

Ένας άλλος άντρας που προσδιορίζεται ως μέλος των ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων χωρίς όπλο αναφέρει ότι ακούει πυροβολισμούς από αυτόματο όπλο. “Δεν έχω ιδέα που βρίσκεται. Είναι πάνω από 20 άνθρωποι κάτω. Είμαστε στη μέση του φεστιβάλ. Δεν έχω οπτική επαφή με τον στόχο”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις