Κόσμος

Τρομακτικές εικόνες στο Μίσιγκαν: Ένοπλοι μπούκαραν στο Καπιτώλιο

Απίστευτες εικόνες στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ όπου οπλισμένοι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ που διαφωνούν (όπως και εν πολλοίς ο Αμερικανός πρόεδρος) με τα μέτρα περιορισμού κατά του κορονοϊού, μπήκαν οπλισμένοι στο Καπιτώλιο την ώρα της ψηφοφορίας για την παράταση του lockdown.

Η είσοδος τους στο Καπιτώλιο ήταν νόμιμη. Και η οπλοκατοχή τους επίσης. Ακόμη και το ότι μπήκαν στο Καπιτώλιο οπλισμένοι, νόμιμο είναι αφού στο Μίσιγκαν είναι νόμιμη η οπλοφορία μέσα στο Καπιτώλιο. Και επίσης, δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκαναν. Αλλά όπως και να το δει κανείς, η εικόνα παραστρατιωτικών να φωνάζουν μέσα στο Καπιτώλιο, είναι σοκαριστική.

Click4more Τρίτο 24ωρο με περισσότερους από 2.000 νεκρούς στις ΗΠΑ

Όταν έγιναν ενώ ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση και ψηφοφορία για την παράταση του lockdown λόγω του κορονοϊού.

michigan parastratiotikoi michigan parastratiotikoi michigan parastratiotikoi

Με τα τουφέκια τους στον ώμο, με μαύρα μαντίλια στα πρόσωπά τους, με οργή, αρχικά δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Καπιτωλίου, της έδρας του κοινοβουλίου του Μίσιγκαν στην πόλη Λάνσινγκ, την πρωτεύουσα. Κανένας τους δεν φόραγε μάσκα, αν και ορισμένοι είχαν μαντίλια στα πρόσωπα.

 

«Ακριβώς από πάνω μου, άνδρες με τουφέκια φωνάζουν προς εμάς», ανέφερε μέσω Twitter η Ντέινα Ποουλχάνκι, γερουσιαστής του Μίσιγκαν, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία στην οποία τουλάχιστον ο ένας από τους εικονιζόμενους είχε εμφανώς περασμένο με αορτήρα ένα τουφέκι στην πλάτη του.

«Ορισμένοι από τους συναδέλφους μου που έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα τα φόρεσαν», πρόσθεσε η πολιτικός.

Η οργή τους ξεχείλιζε όταν μπήκαν στο Καπιτώλιο και απαιτούσαν, φωνάζοντας «αφήστε μας να μπούμε», να περάσουν στην αίθουσα όπου γινόταν η συνεδρίαση. Αστυνομικοί με μάσκες στα πρόσωπα, στάθηκα μπροστά τους ακίνητοι για να μην περάσουν.

Έξω από το Καπιτώλιο, διαδηλωτές κράταγαν ένα πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν σύνθημα εναντίον του περιορισμού, έχοντας μετατρέψει την κυβερνήτη του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ, σε Αδόλφο Χίτλερ.

https://youtu.be/DBMQJkzF1_M

Μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Το Μίσιγκαν ενωμένο υπέρ της ελευθερίας» οργάνωσε την κινητοποίηση της Πέμπτης, την οποία βάφτισε «αμερικανική πατριωτική συγκέντρωση». Ανάμεσα στα πλακάτ που είχαν ήταν κι εκείνα με συνθήματα της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.

michigan parastratiotikoi

Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι νόμιμη η οπλοφορία μέσα στο Καπιτώλιο, όπως και στην υπόλοιπη πολιτεία Μίσιγκαν.

Ήταν η δεύτερη φορά τον Απρίλιο που διαδηλωτές, αρκετοί οπλισμένοι, συγκεντρώθηκαν στο Λάνσινγκ για να απαιτήσουν να αρθούν άμεσα τα μέτρα περιορισμού στο Μίσιγκαν, πολιτεία όπου οι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ξεπερνούν τους 3.500, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Παρά τις διαδηλώσεις πάντως, η διαχείριση της κρίσης από την κυβερνήτη Γουίτμερ χαίρει γενικής αποδοχής, σύμφωνα με πολλές πρόσφατες δημοσκοπήσεις στην πολιτεία.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι αντιδράσεις των ξένων ηγετών για τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου - «Πλήρης υποστήριξη» στον Τραμπ
«Κάθε επίθεση εναντίον των δημοκρατικών θεσμών ή εναντίον της ελευθερίας του Τύπου πρέπει να καταδικάζεται με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα», δήλωσε ο Στάρμερ
τραμπ
Τρόμος από τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο: Η φυγάδευση του Τραμπ, τα «κάτω, κάτω!» και ο δάσκαλος με την καραμπίνα
Για την επίθεση συνελήφθη ο 31χρονος δάσκαλος από την Καλιφόρνια, Κόουλ Τόμας Άλεν, ο οποίος φέρεται να είχε υποστηρίξει την Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές του 2024
Πυροβολισμοί στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
7
«Ναυάγησαν» ξανά οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Ιράν: «Θα απαντήσουμε αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός στα λιμάνια μας», απειλεί η Τεχεράνη
«Δεν ξέρουμε αν οι ΗΠΑ είναι σοβαρές», σχολίασε ο Πεζεσκιάν - «Οι Ιρανοί υπέβαλαν νέο κείμενο προς διαπραγμάτευση, "πολύ καλύτερο"», σχολίασε ο Τραμπ
Δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ