Κόσμος

Τρομακτικό βίντεο με τη στιγμή που 4 άνδρες κρατιούνται απεγνωσμένα από σκάφος λίγα μέτρα από το χείλος φράγματος

Καρέ καρέ η δραματική διάσωση
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν τέσσερις άνδρες όταν εγκλωβίστηκαν σε σκάφος που ακινητοποιήθηκε στην άκρη φράγματος ύψους περίπου 40 μέτρων, σε περιστατικό που σημειώθηκε στον ποταμό Βαλ στη Νότια Αφρική.

Βίντεο της Dailymail από το σημείο δείχνει τους τέσσερις άνδρες να κρατιούνται απεγνωσμένα από το σκάφος, λίγα μόλις μέτρα πριν από το χείλος του φράγματος στη Νότια Αφρική, ενώ τα ορμητικά νερά περνούν από κάτω τους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το σκάφος παρασύρθηκε προς το φράγμα και παγιδεύτηκε στο σημείο υπερχείλισης, με τους επιβαίνοντες να προσπαθούν να το συγκρατήσουν για να μην παρασυρθούν στο κενό. Οι τέσσερις άνδρες παρέμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετές ώρες.

Η επιχείρηση διάσωσης τέθηκε σε εφαρμογή στις 19:15 τοπική ώρα, ωστόσο οι διασώστες αρχικά δεν μπορούσαν να τους προσεγγίσουν λόγω της έντασης της ροής του νερού. Αργότερα, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να μεταβάλουν τη ροή του νερού για να αποτραπεί το ενδεχόμενο το σκάφος να παρασυρθεί πέρα από το χείλος του φράγματος.

Το σκάφος διάσωσης κατάφερε τελικά να απομακρύνει τους άνδρες από το επικίνδυνο σημείο και να τους μεταφέρει μακριά από τα ορμητικά νερά. Αφού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ακτή, οι τέσσερις άνδρες υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι κανείς τους δεν είχε τραυματιστεί.

Οι διασώστες ανέφεραν αργότερα ότι το σκάφος φαίνεται να υπέστη μηχανική βλάβη, γεγονός που οδήγησε στην ανεξέλεγκτη μετακίνησή του προς την άκρη του φράγματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση Lyhanna: Σοκαριστική αποκάλυψη – Ο πατέρας του Ζερόμ Μπαρελά είχε κατηγορηθεί για βιασμό από εγγονή του το 2013
Η 26χρονη σήμερα κοπέλα είχε καταγγείλει τότε πολλαπλά περιστατικά που φέρεται να έλαβαν χώρα όταν η ίδια ήταν μεταξύ 10 και 13 ετών, στο σπίτι του παππού της - Στο αρχείο η υπόθεση
Οργή στη Γαλλία για την δολοφονία της 11χρονης Lyhanna
«Πόλεμος» Ερντογάν – Νετανιάχου και στη μέση η Κύπρος: Εάν απειληθούν τα δικαιώματα  της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η απάντηση μας θα είναι πολύ σαφής και πολύ σκληρή
Νετανιάχου: «Ο αντισημίτης τύραννος Ερντογάν, είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει κηρύγματα περί ηθικής στο κράτος του Ισραήλ»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
WSJ: Το δίδαγμα της αρχαίας Αθήνας για τις υπερδυνάμεις του σήμερα και η επίκαιρη προειδοποίηση του Θουκυδίδη 2.400 χρόνια μετά
«Οι ισχυροί κάνουν ό,τι μπορούν και οι αδύναμοι υποφέρουν ό,τι πρέπει» - Η ιστορική φράση από τον διάλογο των Αθηναίων με τους Μηλίους το 416 π.Χ.
Πόλεμος στην Ουκρανία