Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρόμος από τον τυφώνα Μάικλ στις ΗΠΑ – Θα ανέβει 4 μέτρα η στάθμη της θάλασσας!

Τρόμος από τον τυφώνα Μάικλ στις ΗΠΑ – Θα ανέβει 4 μέτρα η στάθμη της θάλασσας!
Φωτογραφία Reuters

Σε συναγερμό έχουν τεθεί πολίτες και αρχές στις ΗΠΑ καθώς ο τυφώνας Μάικλ οδεύει προς τις ακτές της Φλόριντα. Ήδη, αναβαθμίστηκε στην κατηγορία 3 αλλά δεν αποκλείεται να ενισχυθεί κι άλλο και να φτάσει και στο 4!

Ο τυφώνας Μάικλ κατευθύνεται στη Φλόριντα κινούμενος κατά μήκος του βόρειου τμήματος του Κόλπου του Μεξικού. Το απόγευμα της Τρίτης (09.10.2018) ενισχύθηκε στην κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC). Εκτιμάται όμως ότι θα ενισχυθεί κι άλλο και θα φτάσει στην κατηγορία 4 όταν φθάσει στο Πάνχαντλ ή στο Μπιγκ Μπεντ της της Φλόριντα.

Το NHC προειδοποίησε ότι το φαινόμενο θα προκαλέσει αύξηση του επιπέδου της θάλασσας κατά σχεδόν τέσσερα μέτρα, σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι γύρω από το «μάτι» του κυκλώνα φθάνουν τα 195 χιλιόμετρα ανά ώρα κατά μέσο όρο!

Φωτογραφία Reuters

Ο Μάικλ προβλέπεται να φθάσει στις ακτές της Φλόριντας νωρίς το απόγευμα σήμερα (τοπική ώρα).

Οι αρχές της Πολιτείας έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε δεκάδες Κομητείες και έχουν δώσει εντολή επείγουσας απομάκρυνσης των κατοίκων από παράκτιες περιοχές, ενώ κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και στη γειτονική Αλαμπάμα.

Φωτογραφία Reuters

Για την ώρα, ο τυφώνας Μάικλ βρίσκεται 375 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά από την Απαλατσικόλα της Φλόριντας. Αναμένεται να «εξασθενίσει» αφού φθάσει πάνω από τη γη, κινούμενος «κατά μήκος των νοτιοανατολικών ΗΠΑ», σύμφωνα με το NHC.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις