Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Τρόμος από χιονοστιβάδα στο Κιργιστάν – Ορειβάτης καταπλακώθηκε ενώ βιντεοσκοπούσε

Τρόμος από χιονοστιβάδα στο Κιργιστάν – Ορειβάτης καταπλακώθηκε ενώ βιντεοσκοπούσε

Μια απίστευτη στιγμή μιας έντονης χιονοστιβάδας κατέγραψε ένας ριψοκίνδυνος, Βρετανός ορειβάτης στα όρη του Κιργιστάν, στην κεντρική Ασία. Απαθανάτισε την στιγμή της χιονοστιβάδας από την αρχή της, έως και την στιγμή που κυριολεκτικά, τον πλακώνει. 

Η ξαφνική αυτή χιονοστιβάδα στα όρη του Κιργιστάν και στην χωρίς χιόνι πλαγιά ξεκίνησε από την κορυφή της οροσειράς Τιάν Σαν, στην περιφέρεια Ισίκ-Κουλ, την περασμένη Παρασκευή.
 
Έχοντας άγνοια κινδύνου, ο Βρετανός ορειβάτης σήκωσε το κινητό του ακούγοντας τον εκκωφαντικό θόρυβο που πλησίαζε πριν καν φανεί η χιονοστιβάδα, και άρχισε να τραβά βίντεο. Ο ίδιος, όσο και άλλοι εννέα ορειβάτες, γλίτωσαν με μόνο μερικά τραύματα.
 

Επικαλείται τον Θεό, αλλά συνεχίζει να τραβά βίντεο

Ο πάγος κατέφθασε εντός δευτερολέπτων στον Χάρι Σίμιν, που απαθανάτισε τη στιγμή και άλλους εννέα ορειβάτες (οι οκτώ επίσης Βρετανοί και ο άλλος Αμερικανός). Ο Χάρι Σίμιν, έντρομος, επικαλείται τον Θεό, αλλά συνεχίζει να τραβά βίντεο ακόμη και τη στιγμή που σκύβει πίσω από έναν βράχο και ο πάγος περνά κυριολεκτικά από πάνω του και τον σκεπάζει, με το κινητό να κινηματογραφεί ακόμη.
 

«Πραγματικά πίστεψα ότι θα πέθαινα», είπε ο Χάρι Σίμιν αφού συνήλθε από την τρομακτική εμπειρία του.

Μια γυναίκα, από τη Βρετανία τραυματίστηκε κάπως πιο σοβαρά στο γόνατο και πήγε προσωρινά στο τοπικό νοσοκομείο, όχι όμως με ασθενοφόρο αλλά με… άλογο. Οι υπόλοιποι είχαν ασήμαντους τραυματισμούς.

«Ήμουν εκεί για μερικά λεπτά και ήδη ήξερα ότι υπήρχε ένα μέρος για καταφύγιο ακριβώς δίπλα μου. Ήμουν στην άκρη ενός γκρεμού, οπότε μπορούσα μόνο να τρέξω μακριά από το καταφύγιο», διηγήθηκε ο Χάρι Σίμιν.

«Αν είχαμε περπατήσει πέντε λεπτά πιο πέρα στο ταξίδι μας, θα ήμασταν όλοι νεκροί. Αν κοιτάξετε προσεκτικά στο βίντεο, μπορείτε να δείτε το αχνό γκρίζο μονοπάτι να τυλίγεται μέσα στο γρασίδι. Αυτός ήταν ο δρόμος. Πίσω από τον βράχο, ήταν σαν να βρίσκεσαι μέσα σε μια χιονοθύελλα», περιέγραψε στον βρετανικό Τύπο ο ορειβάτης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις