Κόσμος

Τρόμος για γυναίκα στη Βρετανία: Η στιγμή που 51χρονος την παρασύρει με αυτοκίνητο και τη χτυπά με ρόπαλο μπέιζμπολ

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Δικαστήριο του Στέμματος του Χαλ και, μετά από τριήμερη διαδικασία, οι ένορκοι έκριναν τον 51χρονο ένοχο για απόπειρα δολοφονίας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κρίθηκε στη Βρετανία ένας 51χρονος οδηγός, ο οποίος επιτέθηκε σε γυναίκα με την οποία είχε εμμονή. Πρώτα την παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και μετά τη χτύπησε ανελέητα με ρόπαλο του μπέιζμπολ.

Το περιστατικό σκληρής βίας με δράστη τον οδηγό Λόρενς Γουόρβιλ σημειώθηκε τον Μάιο του 2025 σε δρόμο του Χαλ στη Βρετανία και καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, ο 51χρονος έστρεψε το όχημά του προς τη γυναίκα, η οποία κινούνταν ανυποψίαστη, και επιτάχυνε λίγο πριν τη χτυπήσει.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα η γυναίκα να παγιδευτεί ανάμεσα στο αυτοκίνητο και έναν τοίχο. Ο δράστης κατέβηκε αμέσως από το όχημα και της επιτέθηκε με ρόπαλο μπέιζμπολ, καταφέροντάς της επανειλημμένα χτυπήματα.

Καθοριστική αποδείχθηκε η παρέμβαση τριών πολιτών, οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν το θύμα και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 51χρονο μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις. Ο δράστης απείλησε και όσους προσπάθησαν να τον σταματήσουν, κρατώντας το ρόπαλο στα χέρια του.

Οι διασώστες και οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν το θύμα βαριά τραυματισμένο και προχώρησαν άμεσα στη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Η γυναίκα υπέστη πολλαπλά τραύματα, μεταξύ των οποίων σοβαρό κάταγμα στο πόδι, τραυματισμό στο κεφάλι και κάταγμα σε δάχτυλο του χεριού.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Δικαστήριο του Στέμματος του Χαλ και, μετά από τριήμερη διαδικασία, οι ένορκοι έκριναν τον Γουόρβιλ ένοχο για απόπειρα δολοφονίας.

 

Η ανάλυση υλικού από κάμερες έδειξε ότι το προηγούμενο βράδυ είχε εισβάλει σε επαγγελματικό χώρο, αναζητώντας έγγραφα ανακατεύθυνσης αλληλογραφίας με στόχο να εντοπίσει τη νέα διεύθυνση κατοικίας της γυναίκας.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, η επιθεωρήτρια της Αστυνομίας του Χάμπερσαϊντ, Έλεν Κόλιερ, περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως άνθρωπο που είχε προετοιμάσει μεθοδικά την επίθεση.

«Ο Γουόρβιλ είναι ένας σκληρός και υπολογιστικός άνθρωπος που ξεκίνησε εκείνη την ημέρα οπλισμένος με δύο όπλα: το αυτοκίνητό του και ένα ρόπαλο μπέιζμπολ, με σκοπό να προκαλέσει φόβο, τρόμο και να επιχειρήσει να σκοτώσει μία αθώα γυναίκα που γνώριζε».

Η αξιωματικός τόνισε ότι η εμμονή του με το θύμα τον οδήγησε ακόμη και σε διάρρηξη προκειμένου να εντοπίσει τα ίχνη της.

«Στο ανατριχιαστικό βίντεο που δημοσιοποιήσαμε μετά την καταδικαστική απόφαση, φαίνεται επίσης να αγοράζει το ρόπαλο μπέιζμπολ λίγο πριν από το περιστατικό».

Η ίδια υπογράμμισε ότι η γυναίκα συνεχίζει να δίνει μάχη για την πλήρη ανάρρωσή της, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Η ποινή του 51χρονου αναμένεται να ανακοινωθεί στις 9 Ιουλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ διακηρύττει το τέλος του πολέμου με το Ιράν - Υπογραφές ακόμα και το Σαββατοκύριακο στην Ευρώπη
Ρεπορτάζ του BBC για 6 βασικά αιτήματα της Τεχεράνης προκειμένου να βάλει την υπογραφή της σε συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τη λήξη της στρατιωτικής σύγκρουσης - Καμία αντίδραση μέχρι στιγμής από το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ