Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τρόμος στη Μελβούρνη – Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς [pics, vids]

Μελβούρνη αυτοκίνητο πεζοί
Φωτογραφία Reuters

– Σκηνές τρόμου και πανικού στη Μελβούρνη
– Αυτοκίνητο τύπου SUV μάρκας Suzuki έπεσε πάνω σε πεζούς στην πλέον πολυσύχναστη διασταύρωση της πόλης
– 14 οι τραυματίες – Η αστυνομία κάνει λόγο για σκόπιμη ενέργεια αλλά δεν τη χαρακτηρίζει ακόμη τρομοκρατική επίθεση
– Ένα παιδί ανάμεσα στους τραυματίες – Έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι
– Συνελήφθη επί τόπου ο οδηγός – Υπάρχει και δεύτερη σύλληψη ανακοίνωσε η αστυνομία
– Συγκλονίζουν οι περιγραφές από τους αυτόπτες μάρτυρες

Πανικός σε κεντρικό δρόμο στη Μελβούρνη όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς σε κεντρικό δρόμο. Τουλάχιστον 14 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός, ανάμεσά τους ένα παιδί με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Σκηνές τρόμου και πανικού εκτυλίχθηκαν σε κεντρικό δρόμο της Μελβούρνης. Αυτοκίνητο τύπου SUV μάρκας Suzuki έπεσε πάνω σε πεζούς σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Η “τρελή” πορεία του σταμάτησε σε μια στάση του τραμ.

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Δείτε τη στιγμή της σύλληψής του

Δεν σταμάτησε στο φανάρι

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν σταμάτησε σε διασταύρωση. Τη διέσχισε κάθετα και δεν σταμάτησε στο κόκκινο φανάρι. Ο οδηγός του λευκού αυτοκινήτου δεν έδειξε καμία διάθεση να επιβραδύνει.

Ο δρόμος στη συμβολή των οδών Φλίντερς και Ελίζαμπεθ, ένας από τους πλέον πολυσύχναστους στη Μελβούρνη, ήταν γεμάτος κόσμο την ώρα εκείνη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νεκροί. Υπάρχουν όμως 14 τραυματίες, πολλοί σοβαρά, ανάμεσά τους κι ένα παιδί. 13 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Το παιδάκι έχει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Αμέσως, η αστυνομία απέκλεισε το σημείο και συνέλαβε τον δράστη.

Ο άνδρας που θεωρείται ο οδηγός του αυτοκινήτου

Και δεύτερη σύλληψη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας της Μελβούρνης, όλα έγιναν μπροστά από τον σταθμό της Φλίντερς Στριτ, στις 16:30 το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Αυστραλίας).

Εκτός από τον οδηγό του λευκού αυτοκινήτου, έχει συλληφθεί κι ένας δεύτερος άνδρας.

Ο δεύτερος ύποπτος – Φωτογραφία Reuters

Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Τα κίνητρα του άνδρα παραμένουν άγνωστα. Για την ώρα, πάντως, δεν υπάρχουν αναφορές πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ναι μεν είναι εσκεμμένη πράξη αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μιλήσει για τρομοκρατική επίθεση.

“Με βάση ό,τι έχουμε δει θεωρούμε ότι πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια. Τα κίνητρα είναι άγνωστα”, δήλωσε προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο διοικητής της αστυνομίας της Βικτόριας Ράσελ Μπάρετ.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Οι μαρτυρίες του τρόμου

Η Ρόουζ Στούπας, ιδιοκτήτρια του Walker’s Doughnuts στη συμβολή των οδών Φλίντερς και Ελίζαμπεθ, μίλησε στον Guardian για ένα μακελειό. “Υπήρχαν άνθρωποι που εκτοξεύονταν παντού και η αστυνομία διέταξε τους καταστηματάρχες να κλείσουν τα μαγαζιά τους. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν. Είμαι σοκαρισμένη“.

Φωτογραφία Reuters

Ο άνδρας της, ο Τζον, βρισκόταν έξω από το μαγαζί τη στιγμή της επίθεσης στη Μελβούρνη. Μίλησε στο ABC και περιέγραψε στιγμές τρόμου έξω από τον σταθμό στη Φλίντερς Στριτ. Όπως είπε, άνθρωποι εκτοξεύονταν στον αέρα καθώς το αυτοκίνητο έπεφτε πάνω στους πεζούς. “Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να σταματήσω να τρέμω“, τόνισε.

Το μόνο που άκουγες ήταν μπανγκ, μπανγκ, μπανγκ” είπε αυτόπτης μάρτυρας που είδε τα πάντα να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του. Εκτίμησε ότι το αυτοκίνητο έτρεχε με 80 χλμ την ώρα. “Το μόνο που μπορούσες να ακούσεις ήταν ο ήχος του αυτοκινήτου να χτυπάει τους πεζούς και ουρλιαχτά“, είπε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Δείτε εικόνες από το σημείο

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Ξύπνησαν μνήμες στη Μελβούρνη

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που η Αυστραλία ζει ανάλογο τρόμο. Στις 20 Ιανουαρίου 2017, μόλις τρία τετράγωνα μακριά από τη Φλίντερς Στριτ, έξι άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και 27 είχαν τραυματιστεί τότε.

Ήταν στη Μπερκ Στριτ όταν ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός Δημήτριος Γκαργκασούλας έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς.

Δεν υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στα δυο περιστατικά. Τα όσα έγιναν όπως στη Φλίντερς Στριτ ξύπνησαν μνήμες στην Αυστραλία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις