Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρόμος στις ΗΠΑ! Πρώην πεζοναύτης ήθελε να αιματοκυλήσει το Σαν Φρανσίσκο ανήμερα των Χριστουγέννων

ΗΠΑ Σαν Φρανσίσκο πεζοναύτης
Φωτογραφία Sky News

Τρομοκρατική επίθεση σε πολυσύχναστο τουριστικό σημείο του Σαν Φρανσίσκο ανήμερα των Χριστουγέννων σχεδίαζε ένας πρώην πεζοναύτης. Το FBI τον συνέλαβε πριν αιματοκυλήσει την αμερικανική μεγαλούπολη στο όνομα του ISIS!

Ο πρώην πεζοναύτης που συνελήφθη είναι ο 26χρονος Εβεριτ Άαρον Τζέιμσον. Πιστεύοντας πως συνομιλεί με κορυφαίο στέλεχος του ISIS αποκάλυψε στο σχέδιό του για τρομοκρατική επίθεση στο Σαν Φρανσίσκο. «Η 25η Δεκεμβρίου θα ήταν η τέλεια μέρα για την επίθεση» είπε. Δεν γνώριζε ότι ο άνθρωπος στον οποίο μιλούσε ήταν πράκτορας του FBI.

Του είπε επίσης ότι χρειάζεται «μια ακόμη επίθεση όπως αυτή στην Νέα Υόρκη ή στο Σαν Μπερναντίνο» στις ΗΠΑ.

Το σχέδιο για την επίθεση στο Σαν Φρανσίσκο

Όσα αποκαλύπτονται από τα δικαστικά έγγραφα μετά τη σύλληψη του 26χρονου, πρώην πεζοναύτη και νυν οδηγού φορτηγού, προκαλούν τρόμο. Ήθελε να βάψει με αίμα τα Χριστούγεννα κάνοντας επίθεση στο εμπορικό κέντρο «Προβλήτα 39» (Pier 39).

Ο 26χρονος αποκάλυψε στους πράκτορες του FBI ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει εκρηκτικά για να επιτεθεί στο πλήθος στην προβλήτα στο διάστημα μεταξύ 18 και 25 Δεκεμβρίου, επειδή τα «Χριστούγεννα είναι η ιδανική μέρα να κάνεις μια επίθεση».

Επέλεξε το συγκεκριμένο μέρος επειδή «το είχε επισκεφτεί και γνώριζε ότι ήταν ένα μέρος όπου είναι συγκεκριμένος πολύς κόσμος». Ήταν «έτοιμος να πεθάνει», είπε.

Ο πρώην πεζοναύτης που έγινε τζιχαντιστής

Οι άνδρες του FBI έκαναν έφοδο την Τετάρτη στο σπίτι του στο Μοντέστο, περίπου 130χλμ ανατολικά της Καλιφόρνια. Βρήκαν τη διαθήκη του, αρκετά όπλα και πυρομαχικά.

Ο 26χρονος ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίθεση στην Νέα Υόρκη στις 31 Οκτωβρίου. Τότε, ένας τζιχαντιστής έριξε το φορτηγό του πάνω σε ένα πλήθος κόσμου, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους.

Με αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε εκφράσει τη στήριξή του στο Ισλαμικό Κράτος. Δήλωσε πόσο του άρεσε ιδιαίτερα μια ανάρτηση στις 29 Νοεμβρίου που εμφανίζει τον Άγιο Βασίλη να στέκεται στην Νέα Υόρκη με ένα κουτί γεμάτο δυναμίτη.

Ο Τζέιμσον πέρασε τη βασική εκπαίδευση στο Σώμα Πεζοναυτών το 2009 και είχε λάβει δίπλωμα «ελεύθερου σκοπευτή», σύμφωνα με το FBI. Απολύθηκε επειδή δεν είχε αναφέρει το ιατρικό του ιστορικό άσθματος.

Φωτογραφία Sky News

Αντιμέτωπος με 20 χρόνια φυλακή

Η τοπική εφημερίδα Merced Sun Star, δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον πατέρα του υπόπτου, Γκόρντον Τζέιμσον. Περιγράφει το γιο του ως έναν «καλό» άνθρωπο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sacramento Bee, η πρώην γυναίκα του Τζέιμσον, Άσλεϊ, βρίσκεται στη φυλακή. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, που έχουν δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.

Ο 26χρονος κατηγορείται για απόπειρα υλικοτεχνικής στήριξης σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 20 ετών.

«Βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και οι πολίτες δεν τέθηκαν ποτέ σε άμεσο κίνδυνο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του FBI.

«Σήμερα, οι αξιωματικοί δυνάμεων επιβολής του νόμου για ακόμη μια φορά απέτρεψαν ένα φερόμενο σχέδιο δολοφονίας Αμερικακών» δήλωσε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Sky News

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις