Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ματωμένο Halloween! Φορτηγό παρέσυρε ποδηλάτες στο Μανχάταν – “Ο οδηγός ούρλιαζε Αλλάχου Άκπμπαρ”

Μανχάταν

– Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 12 τραυματίστηκαν
– Οι πρώτες εικόνες του 29χρονου δράστη τη στιγμή της επίθεσης στο Μανχάταν
– Τραυματίστηκε από τα πυρά αστυνομικών και κρατείται
– Οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια
– Φωτογραφίες και βίντεο
– ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ένα “σκηνικό”… επαναλαμβανόμενο, που κάθε φορά σοκάρει. Φορτηγό παρασύρει αθώους ανθρώπους και σκορπά τον θάνατο. Αυτή τη φορά στο Μανχάταν.

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 12 τραυματίστηκαν.

Το όχημα παρέσυρε ποδηλάτες και στη συνέχεια “στόχευσε” και έπεσε πάνω σε ένα σχολικό, στο οποίο επέβαιναν τρία παιδιά.

Στη συνέχεια ο οδηγός βγήκε από το φορτηγό, κρατώντας δύο ψεύτικα όπλα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ούρλιαζε “Αλλάχου Άκμπαρ”. Μία φράση, συνηθισμένη για τους αραβόφωνους, που (δυστυχώς) προκαλεί… ανατριχίλα, εξαιτίας των αιματηρών επιθέσεων των τζιχαντιστών.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

https://twitter.com/williamroy01/status/925452232476291078

Βίντεο με τον δράστη

Οι εικόνες του 29χρονου δράστη από τη στιγμή της επίθεσης δόθηκαν στη δημοσιότητα και προέρχονται από ένα ερασιτεχνικό βίντεο. Ο οδηγός του φορτηγού τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, επιβεβαίωσε ότι οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε “θρασύδειλη”.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, δήλωσε με τη σειρά του ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η επίθεση ήταν μέρος κάποιου μεγαλύτερου σχεδίου.

«Η νέα τρομοκρατική τακτική, και έχουν απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για αυτό, είναι για τους μοναχικούς λύκους να προχωρούν μόνοι τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Ολα αυτά είναι οι πρώτες πληροφορίες. Εχουν περάσει μόλις μερικές ώρες αλλά σε αυτό το σημείο δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει ένα μεγαλύτερο σχέδιο πίσω από την επίθεση. Αυτές είναι οι πράξεις ενός ανθρώπου που ήθελε να προκαλέσει πόνο, θάνατο και τρόμο».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενημερώθηκε για την επίθεση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

“Στη Νέα Υόρκη, άλλη μια επίθεση από ένα πολύ άρρωστο και διαταραγμένο άτομο. Οι αρχές ερευνούν στενά το περιστατικό. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ”, έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

Ανάρτηση έκανε και η Μελάνια Τραμπ: “Η καρδιά μου ραγίζει για την Νέα Υόρκη σήμερα. Σκέψεις και προσευχές, ενώ παρακολουθούμε την κατάσταση”.

Στις έρευνες για την υπόθεση, εκτός από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, μετέχει και το FBI.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις