Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τροπολογία: Σε επτά αντί για τρία χρόνια, η ελληνική ιθαγένεια σε πρόσφυγες

τροπολογία

Στο νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών κατατέθηκε η τροπολογία που είχε αναγγελθεί και μέσα από την οποία αυξάνονται τα ελάχιστα έτη παραμονής στη χώρα ως προϋπόθεση για να λάβουν οι πρόσφυγες την ελληνική ιθαγένεια.

Συγκεκριμένα, για την υποβολή αιτήματος πολιτογράφησής τους καταργείται η τριετής νόμιμη συνεχής παραμονή και προτείνονται τα επτά έτη παραμονής, όπως προβλέπεται για τη γενική κατηγορία των αιτούντων της ελληνική ιθαγένεια.

Με άλλο άρθρο της ίδιας τροπολογίας, εξαιρείται από τον παρόντα κύκλο κινητικότητας το προσωπικό που υπηρετεί σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημιακών και των στρατιωτικών. Οι αιτήσεις για μετατάξεις και αποσπάσεις θα μπορούν να υποβληθούν εκ νέου μετά τη λήξη της κρίσης του κορωναϊού.

Προβλέπεται, επίσης, η σύσταση ανώνυμης εταιρείας ΟΤΑ με την επωνυμία «Εθνικός Κήπος-Μητροπολιτικό Πράσινο Α.Ε.», με σκοπό τη διαχείριση του Εθνικού Κήπου και του λόφου Φιλοπάππου. Το μετοχικό της κεφάλαιο ορίζεται σε 50.000 ευρώ, διαιρεμένο σε 500 ονομαστικές μετοχές των 100 ευρώ η καθεμία, αποκλειστικής και πλήρους κυριότητας του Δήμου Αθηναίων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας είναι 11μελές και αποτελείται από τον δήμαρχο Αθηναίων ως πρόεδρο ή πρόσωπο που ο ίδιος υποδεικνύει ως πρόεδρο και 10 μέλη που ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις