Κόσμος

Τροχαίο δυστύχημα με Έλληνες τουρίστες στη Ρουμανία: Στο Google Maps τα ρίχνει ο οδηγός

Αρνητικός στο τεστ για αλκοόλ και ναρκωτικά βρέθηκε ο οδηγός του πούλμαν στο τροχαίο δυστύχημα με Έλληνες τουρίστες στο Βουκουρέστι που είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρουμάνικο κανάλι Observator Antena 1 ο οδηγός βγήκε αρνητικός στα τεστ για ναρκωτικά και αλκοόλ και φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς πως το πούλμαν είχε κατεύθυνση το Παλάτι του Κοινοβουλίου στο Βουκουρέστι και πως το Google Maps που πρότεινε ως συντομότερη διαδρομή αυτή του περάσματος Unirii.

Tο ρουμανικό μέσα ενημέρωσης θεωρεί πως το τροχαίο δυστύχημα συνέβη καθώς ο οδηγός του λεωφορείου είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και παραβίασε πινακίδα αναφορικά με το όριο ύψους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κολλήσει και η μπάρα να διαλύσει την κορυφή, ενώ μετά την πρόσκρουση τα παράθυρα του πούλμαν έσπασαν.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας της Ρουμανίας

«Σήμερα, 23 Δεκεμβρίου, γύρω στη 1.30 μ.μ., η Ταξιαρχία Τροχαίας ενημερώθηκε για ένα τροχαίο ατύχημα στην είσοδο της Pasajul Unirii, με κατεύθυνση κίνησης από το Bd. Tineretului προς την πλατεία Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο οδηγός ενός πούλμαν προσέκρουσε στην πύλη του περάσματος Unirii. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος».

Το πούλμαν ξεκίνησε από τον Βόλο

Το τουριστικό λεωφορείο ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης στις 19.30 από τον Βόλο σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για χριστουγεννιάτικη εκδρομή, την οποία οργάνωσε τουριστικό πρακτορείο με έδρα τη Λάρισα, με τους περισσότερους από τους εκδρομείς να είναι από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Μάλιστα, βάσει των πληροφοριών της Voria.gr, το λεωφορείο έκανε δύο στάσεις, σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, από όπου επιβιβάστηκαν άτομα με τελικό προορισμό τη ρουμανική πρωτεύουσα.

Οι περισσότεροι επιβάτες είναι από Λάρισα και Θεσσαλονίκη και λιγότεροι από τον Βόλο, την αφετηρία της διαδρομής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Η νοσταλγική σοβιετική πινελιά στο φούτερ «ΕΣΣΔ» του Λαβρόφ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε με φούτερ που έφερε τα γράμματα «CCCP», σύμβολο της Σοβιετικής Ένωσης, προκαλώντας σχόλια για τη σοβιετική νοσταλγία του Κρεμλίνου, σύμφωνα με ανάλυση του Politico
Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργέι Λαβρόφ, στην αλάσκα
The Times: Στο τραπέζι «μοντέλο Δυτικής Όχθης» για την Ουκρανία λίγο πριν τη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν
Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα φέρεται να εξέτασαν ένα τέλος του πολέμου εμπνευσμένο από την ισραηλινή κατοχή στη Δυτική Όχθη, σενάριο που διαψεύδεται έντονα από τον Λευκό Οίκο
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν 1