Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τσακώνονται Ταλιμπάν και ISIS για το ποιος ήθελε να… σκοτώσει τον υπ. Άμυνας των ΗΠΑ

Ταλιμπάν ISIS Καμπούλ

Από τη μια οι Ταλιμπάν. Από την άλλη ο ISIS. Και στη μέση, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, που βρίσκεται στη Καμπούλ.

Έξι ρουκέτες έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, ενώ στην πόλη βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις. Άμεσα, οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη. Την ανέλαβαν όμως και οι τζιχαντιστές του ISIS.

Ρουκέτες στο αεροδρόμιο

Ήταν νωρίς το πρωί της Τετάρτης (27.09.2017) όταν έξι ρουκέτες προσγειώθηκαν κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ. Λίγη ώρα νωρίτερα, στην αφγανική πρωτεύουσα είχε φτάσει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, προερχόμενος από την Ινδία.

Σήμερα, στην Καμπούλ θα βρίσκεται και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Δεν υπήρξαν θύματα από την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και η κυκλοφορία δεν σταμάτησε.

«Θέλαμε να σκοτώσουμε τον Μάτις»

Οι Ταλιμπάν έσπευσαν να αναλάβουν την ευθύνη για τις ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Το ανακοίνωσαν μέσω twitter. Στόχος τους, υποστήριξαν, το αεροπλάνο του Αμερικανού υπουργού Άμυνας.

Λίγη ώρα μετά, την ευθύνη ανέλαβαν και οι τζιχαντιστές του ISIS. Μέσω του πρακτορείου Amaq το Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε ότι μαχητές της έριξαν τις ρουκέτες.

Σύμφωνα με το Amaq, «εισβολείς» χρησιμοποίησαν ρουκέτες SPG-9 για την επίθεση.

Γιατί είναι στην Καμπούλ Μάτις και Στόλτενμπεργκ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ επισκέπτεται την Καμπούλ μόλις ένα μήνα αφού ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις αμερικανικές δυνάμεις στη χώρα.

Ο Τζιμ Μάτις και ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα συναντηθούν με τη διοίκηση της επιχείρησης Αποφασιστική Υποστήριξη και τις αφγανικές αρχές.

Οι ΗΠΑ εμπλέκονται στον πόλεμο στο Αφγανιστάν από το 2001 και έχουν ήδη στη χώρα 11.000 άνδρες, ενώ προετοιμάζονται να στείλουν 3.000 ακόμη.

Η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει από το ΝΑΤΟ να ενισχύσει και εκείνο τις δυνάμεις του που συμμετέχουν στην επιχείρηση Αποφασιστική Υποστήριξη, η οποία μετρά αυτή τη στιγμή 5.000 άνδρες από όλες τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις