Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τσαρλς Μάνσον: Ελεύθερη η Λέσλι Βαν Χούτεν έπειτα από 53 χρόνια – Ήταν βασικό μέλος της φονικής αίρεσης

Τσαρλς Μάνσον: Ελεύθερη η Λέσλι Βαν Χούτεν έπειτα από 53 χρόνια – Ήταν βασικό μέλος της φονικής αίρεσης

Ένα από τα βασικά μέλη της «οικογένειας Τσαρλς Μάνσον» αφέθηκε ελεύθερο έπειτα από 53 χρόνια. Ο λόγος για την Λέσλι Βαν Χούτεν η οποία είχε καταδικαστεί για τη συμμετοχή της σε δύο από τις περιβόητες δολοφονίες της αίρεσης.

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο Τσαρλς Μάνσον όσο και μέλη της αίρεσής του έχουν καταδικαστεί για μια σειρά από δολοφονίες, ανάμεσά τους και για τη σφαγή της ηθοποιού Σάρον Τέιτ, της τότε συζύγου του Ρομάν Πολάνσκι, η οποία μάλιστα ήταν 8 μηνών έγκυος. 

Η Βαν Χούτεν υπήρξε το νεότερο μέλος της αίρεσης που ακολουθούσε πιστά τον Μάνσον, καθώς εντάχθηκε στη δολοφονική αίρεση πριν ακόμα κλείσει τα 19.

Την Τρίτη η Χούτεν «αφέθηκε ελεύθερη» με περιοριστικούς όρους, ενώ οδηγήθηκε σε μεταβατική εγκατάσταση, όπου αναμένεται, σύμφωνα με τη δικηγόρο της, να μάθει βασικά πράγματα όπως το πώς να πηγαίνει στο παντοπωλείο και πώς να χρησιμοποιεί μία χρεωστική κάρτα.

Εξέτισε πολυετή ποινή έπειτα από πολλαπλές καταδίκες για τη συμμετοχή της στις δολοφονίες.

Η Βαν Χούτεν είναι σήμερα 73 ετών και πέρασε πάνω από πέντε δεκαετίες στη φυλακή. Καταδικάστηκε επειδή βοήθησε τους οπαδούς του Μάνσον να πραγματοποιήσουν τις δολοφονίες του Λένο Λαμπιάνκα, ενός παντοπώλη στο Λος Άντζελες, και της συζύγου του, Ρόζμαρι, το 1969. Μάλιστα, αρχικά είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή, αλλά τελικά η ποινή της μεταβλήθηκε σε ισόβια κάθειρξη γιατί το 1972 η πολιτεία της Καλιφόρνια κατάργησε τη θανατική ποινή.

Η Βαν Χούτεν ήταν 19 ετών όταν αυτή και άλλα μέλη της αίρεσης μαχαίρωσαν το ζευγάρι ως μέρος του άρρωστου σχεδίου του Μάνσον να ξεκινήσει έναν φυλετικό πόλεμο τρομοκρατώντας το Λος Άντζελες με ένα όργιο δολοφονιών.

Συνέντευξη της Χούτεν τον 1977:

«Βρέθηκε κάτω από την επιρροή του Τσαρλς Μάνσον και συμμετείχε σε αυτούς τους φρικτούς φόνους… και εργάστηκε πολύ σκληρά για να ξεπεράσει αυτή τη λατρευτική κατήχηση και να την κατανοήσει και να αναλάβει την ευθύνη. Και έπρεπε να αντιμετωπίσει τα συναισθήματά της συντριπτικής ενοχής για αυτό που έκανε. Είναι πολύ μετανιωμένη», υποστήριξε η δικηγόρος της. «Νομίζω ότι είναι απλά χαρούμενη που τα εγκλήματά της δεν την καθορίζουν πλέον».

Η ίδια δήλωνε μετανιωμένη για τους φόνους και υποστηρίζει πως εκείνη την περίοδο έκανε παρατεταμένη χρήση LSD, πιστεύοντας ότι ο Μάνσον ήταν ο «Ιησούς Χριστός».

Σημειώνεται πως ο κυβερνήτης της πολιτείας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν απογοητευμένος που το δικαστήριο έκρινε υπέρ της αποφυλάκισής της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις