Τρίτη, 28 Μαΐ
21oC Αθήνα

“Τσάρος” της Ουκρανίας ο Τουρτσίνοφ: Ανέλαβε και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων! Στις 19:00 η νέα κυβέρνηση

“Τσάρος” της Ουκρανίας ο Τουρτσίνοφ: Ανέλαβε και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων! Στις 19:00 η νέα κυβέρνηση

Πρώτα, τοποθετήθηκε πρόεδρος της Βουλής. Μετά, προσωρινός πρόεδρος στη θέση του καθιερωθέντος Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Και τώρα, ο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ έγινε και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στενού συνεργάτη της Γιούλια Τιμοσένκο ανακοίνωσε επίσημα η προεδρία μέσω της ιστοσελίδας της.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση Τουρτσίνοφ είχε αποφασίσει τη διάλυση της ομάδας ειδικών δυνάμεων για την καταστολή των ταραχών, Μπερκούτ, που έγινε ο φόβος και ο τρόμος των διαδηλωτών της πλατείας Ανεξαρτησίας πριν από σχεδόν μια εβδομάδα.

“Οι Μπερκούτ δεν υπάρχουν πια. Υπέγραψα το υπ’ αριθμόν 144 διάταγμα με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου 2014 για τη διάλυση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας Μπερκούτ”, έγραψε ο Αρσέν Αβάκοφ, προσωρινός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας στη σελίδα του στο Facebook.

Οι Μπερκούτ ήταν η αιχμή του δόρατος της καταστολής των διαδηλώσεων στην Ουκρανία και σε φωτογραφίες εμφανίζονται να πυροβολούν τα πλήθη με πραγματικές σφαίρες.

Η νέα κυβέρνηση

Την ώρα που τον έλεγχο του Κιέβου έχουν αναλάβει ακροδεξιοί πολιτοφύλακες, όλοι περιμένουν με αγωνία την ανακοίνωση της σύνθεσης της μεταβατικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση θα γίνει απόψε στην πλατεία Ανεξαρτησίας, όπου παραμένουν χιλιάδες διαδηλωτές.

Η ανακοίνωση θα γίνει στις 19.00 ανακοίνωσε ο βουλευτής Βαλέρι Πάτσκαν στην ιστοσελίδα του κόμματός του Udar.

Πριν ανακοινωθεί δημόσια, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Συμβουλίου της Μαϊντάν, το πολιτικό σχήμα που συγκεντρώνει τα κόμμα της αντιπολίτευσης, τα μέλη της κοινωνίας πολιτών και τις ριζοσπαστικές οργανώσεις, σύμφωνα με τον βουλευτή.

Το Udar (στα ουκρανικά το Χτύπημα) είναι το κόμμα του Βιτάλι Κλίτσκο, πρωταθλητή πυγμαχίας που έγινε ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι 7 λόγοι για τους οποίους ο Πούτιν θα επιλέξει “πόλεμο” αντί για παράδοση της Ουκρανίας

Η κρίση στην Ουκρανία απειλεί τις ρωσικές τράπεζες, προειδοποιεί ο οίκος Fitch

Ουκρανία: Ο σύμβουλος του Γιανουκόβιτς τραυματίστηκε από πυρά

Πέταξαν τα σουτιέν και βγήκαν στους δρόμους για την… Ουκρανία (ΦΩΤΟ)

Βιτάλι Κλίτσκο: Από τα ρινγκ, υποψήφιος πρόεδρος της Ουκρανίας

Ουκρανία: Σχηματισμός κυβέρνησης την Πέμπτη

Η Ουκρανία της… χλιδής! Παλάτι το σπίτι στενού συνεργάτη του Γιανουκόβιτς

Καταθέσεις εκατομμυρίων, ιλιγγιώδη ποσά σε… ξυλουργούς και σχέδια “σφαγής” διαδηλωτών – Τα έγγραφα που “καίνε” τον Γιανουκόβιτς (VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε