Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν είναι “παίκτης” στη Λιβύη! Δεν είχε θέση στη Διάσκεψη του Βερολίνου

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν είναι “παίκτης” στη Λιβύη! Δεν είχε θέση στη Διάσκεψη του Βερολίνου

Άκρως προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την Ελλάδα αναφορικά με το θέμα της Λιβύης.

Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε πως η Ελλάδα “δεν είναι παίκτης στη Λιβύη” και ως εκ τούτου δεν είχε καμία θέση στη Διάσκεψη του Βερολίνου για την ειρήνευση στην περιοχή. Ακόμη ο Τσαβούσογλου επιτέθηκε και στον στρατάρχη Χάφταρ και τον κατηγόρησε πως δεν θέλει να βρεθεί πολιτική λύση στη Λιβύη.

«Ο Χάφταρ δεν υπέγραψε την κατάπαυση του πυρός στη Μόσχα παρά τις προσπάθειές μας. Η συμπεριφορά του στη Διάσκεψη του Βερολίνου εγείρει επίσης υποψίες στο κατά πόσο θέλει να βρεθεί πολιτική λύση στη Λιβύη» σημείωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Για τις εξελίξεις στη Λιβύη μίλησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο περιθώριο συζήτησης σχετικά με την επικείμενη επίσκεψή του στο Νταβός και αναφέρθηκε στις ελληνικές αντιδράσεις για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε στη διάσκεψη του Βερολίνου.

«Η Ελλάδα δεν είναι παίκτης στη Λιβύη. Δεν λέμε πως αγνοούμε τον γείτονά μας, που είναι η Ελλάδα, ωστόσο ήθελε να βρεθεί στο Βερολίνο για να θίξει το θέμα της συνεργασίας μας με τη Λιβύη και αυτό το θέμα δεν βρισκόταν στην ατζέντα».

Στη συνέχεια τόνισε πως η Ελλάδα έχει στενή οπτική επαφή αναφορικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη η οποία πηγάζει, σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, στο«μνημόνιο συνεργασίας της Τουρκίας με τη Λιβύη».

«Το γεγονός πως η Ελλάδα υποστηρίζει έναν μη-νόμιμο παράγοντα, εις βάρος της νόμιμης κυβέρνησης στη Λιβύη, δείχνει πως βρίσκεται στη λάθος πλευρά» πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου ενώ η παρουσία στην Αθήνα του Χάφταρ τον οποίο αποκάλεσε “αποστάτη πολέμαρχο” δεν αποτελεί “ώριμη στάση” από πλευρά της χώρας μας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις