Κόσμος

Τσαβούσογλου: ΗΠΑ και Τουρκία θα αναλάβουν από κοινού δράσεις στο Μανμπίτζ

Η Τουρκία είναι έτοιμη να... αναλάβει δράση μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες στην περιοχή του Μανμπίτζ, στη Συρία, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον νέο υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Τσαβούσογλου έκανε τη δήλωση αυτή σε τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια μετά τη συνάντησή του με τον Πομπέο. Ο τελευταίος πήγε κατευθείαν από την Ουάσινγκτον στην έδρα του ΝΑΤΟ, αμέσως μόλις ορκίστηκε στα νέα καθήκοντά του, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νόιερτ, οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ και συζήτησαν το θέμα της Συρίας και άλλα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος. Επιβεβαίωσε ότι αναφέρθηκαν στο ζήτημα του Μανμπίτζ και ότι επανέλαβαν τη στήριξή τους στην υφιστάμενη διμερή διαδικασία για την εξεύρεση μιας κοινής στάσης. Παράλληλα, ο Πομπέο μετέφερε στον ομόλογό τουτην ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για τους Αμερικανούς πολίτες που κρατούνται στην Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός είπε επίσης ότι δεν υπάρχει παρουσία Γάλλων στο Μανμπίτζ. Η Άγκυρα, πρόσθεσε, θα εξέταζε τυχόν “καλές προσφορές” από τους συμμάχους της για την αγορά πυραύλων Patriot ή άλλων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιλιάδες μαυροντυμένοι στην Τεχεράνη για την προσευχή στην μνήμη του Αλί Χαμενεΐ - Απών ξανά ο διάδοχος του, Μοζτάμπα
Δεκάδες μηχανήματα που εκτοξεύουν δροσερό νερό, τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Μοσάλα για να προστατευτούν οι πολίτες από τον καύσωνα - Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι θα δώσουν το παρών στις επικήδειες τελετές
Μηχανήματα εκτοξεύουν δροσερό νερό για την αντιμετώπιση του καύσωνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πτοήθηκε από τους κεραυνούς πριν την ομιλία του για την 4η Ιουλίου: Δεν υπάρχει τρόπος να μας σταματήσουν
Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε λόγω κακοκαιρίας η ομιλία του Αμερικανού προέδρου για την 250η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Ακολούθησε εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων
Ο Ντόναλντ Τραμπ