Κόσμος

Τσαβούσογλου σε Μπλίνκεν για Μητσοτάκη: «Χάσατε τις ισορροπίες»

Η Τουρκία συνεχίζει να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την επιτυχημένη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την αμερικανική στήριξη στην Ελλάδα.

Μετά τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, ήταν η σειρά του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δείξει τον εκνευρισμό της Άγκυρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Αμερικανό ομόλογο του, Άντονι Μπλίνκεν, στη Νέα Υόρκη. 

Όπως υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε ΜΜΕ της χώρας του: “Είπα στον Μπλίνκεν πως πάντα τηρούσαν την ισορροπίες στα ζητήματα της Κύπρου, της Τουρκίας και της Ελλάδας. Του ανέφερα πως το τελευταίο διάστημα, έχασαν αυτή την ισορροπία, και θα πρέπει να είναι αντικειμενικοί. Ο ίδιος μου είπε πως θα τηρήσουν την ισορροπία. Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι υπέρ του δικαίου”.

Μάλιστα, στη συνέντευξη του μετά τη συνάντηση του με τον Άντονι Μπλίνκεν, αναφέρθηκε και στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, προσπαθώντας… μάταια να υποβαθμίσει τη σημασία της: «Όσο και αν χειροκροτηθεί κάποιος, οπουδήποτε και αν τον χειροκρoτούν, οι Ελληνοκύπριοι είναι αυτοί που αρνούνται τη λύση του Κυπριακού. Για εμάς δεν έχει σημασία ποιος και που χειροκροτήθηκε. Όποιος και να μιλήσει στο Κογκρέσο χειροκροτείται, μάλιστα γίνεται συχνά αυτό. Εμείς αυτό το είδαμε και όταν είχαμε πάει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι μια παράδοση. Δεν έχουμε κάτι που να μας ενοχλεί».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως έθεσε στον Μπλίνκεν το ζήτημα της προμήθειας των F-16. Παράλληλα, υποστήριξε πως ζήτησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μαζί με τη Σουηδία και την Φινλανδία να σταματήσουν να στηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις PKK και YPG.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου αποφασισμένος να ανακτήσει τις σορούς των ομήρων – «Η μάχη δεν έχει τελειώσει»
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να επαναπατρίσει όλες τις σορούς των ομήρων που κρατά η Χαμάς, τη στιγμή που η εκεχειρία στη Γάζα κλονίζεται από αμοιβαίες κατηγορίες και παραβιάσεις
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Τουρκική NAVTEX στο Αιγαίο με πραγματικά πυρά – Δεσμεύτηκε περιοχή κοντά σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο
Η περιοχή που δεσμεύτηκε βρίσκεται εκτός των 6 ναυτικών μιλίων των ελληνικών νησιών Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, σε διεθνή ύδατα, αλλά σε σημείο ιδιαίτερα ευαίσθητο γεωπολιτικά
Ένα πλοίο του τουρκικού ναυτικού