Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τσαβούσογλου: “Υπάρχουν κι αλλού… πορτοκαλιές για F-35”!

Τσαβούσογλου
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

“Αν οι ΗΠΑ δεν προμηθεύσουν την Τουρκία με τα μαχητικά F-35, η Άγκυρα θα στραφεί αλλού”. Αυτό δηλώνει στέλνοντας… μηνύματα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στην περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αρνηθούν να προμηθεύσουν την Τουρκία μαχητικά αεροσκάφη F-35, η Άγκυρα θα ικανοποιήσει την ανάγκη για να εξοπλιστεί με τέτοια αεροσκάφη στρεφόμενη σε άλλη χώρα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Ξεκάθαρος ο Τσαβούσογλου!

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο νωρίτερα σήμερα για πιθανή αγορά από την Τουρκία των ρωσικών μαχητικών Su-57 στην περίπτωση που οι ΗΠΑ αρνηθούν να προμηθεύσουν την Τουρκία με τα μαχητικά F-35.

«Γιατί αγοράζουμε το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400; Επειδή έχουμε επείγουσα ανάγκη για ένα σύστημα αεράμυνας. Είμαστε ήδη εταίροι στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35, συμμετέχουμε σε αυτό το πρότζεκτ, έχουμε καταβάλει το αναγκαίο ποσό. Δεν υπάρχουν προς το παρόν προβλήματα με αυτό. Αλλά στο χειρότερο σενάριο, θα χρειαστεί να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας στρεφόμενοι αλλού, όπου προσφέρονται οι καλύτερες τεχνολογίες», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν στις αρχές του μήνα τις παραδόσεις εξοπλισμού εδάφους που συνδέονται με τη χρήση των F-35. Η Ουάσινγκτον ανησυχεί ότι η τεχνολογία που διαθέτουν οι S-400 θα χρησιμοποιηθεί για τη συγκέντρωση τεχνολογικών στοιχείων για τα στρατιωτικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, στο οποίο ανήκει η Άγκυρα, και ότι η Ρωσία θα αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά.

Το μήνυμα… εστάλη από τον Τσαβούσογλου!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις