Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσαβούσογλου: Ο Γκιουλέν πίσω από τη δολοφονία του πρέσβη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Τι και αν φωτογραφίες δείχνουν τον δράστη της δολοφονίας του πρέσβη της Ρωσίας στην Άγκυρας, μπροστά από το έμβλημα του κόμματος του Ερντογάν; Τι και αν οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στον κρατικό και κατασταλτικό μηχανισμό δεν έχουν αφήσει… πέτρα πάνω στην πέτρα;

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι ότι Άγκυρα και Μόσχα πιστεύουν ότι οι υποστηρικτές του μουσουλμάνου πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν βρίσκονται πίσω από την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ.

Η σχετική διαρροή έγινε μάλιστα από πηγές του υπουργείου και μεταδόθηκαν από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Τζον Κέρι, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επισήμανε ότι «η Τουρκία και η Ρωσία γνωρίζουν ότι πίσω από την επίθεση εναντίον του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ είναι η FETO», ακρωνύμιο του δικτύου του Γκιουλέν, σύμφωνα με το Ανατολή.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι είναι «σοκαρισμένος και βαθιά θλιμμένος» για την δολοφονία του Ρώσου διπλωμάτη, την οποία χαρακτήρισε «ειδεχθή ενέργεια».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε