Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τσενγκίζ Ακτάρ: «Θηλιά» η οικονομία για τον Ερντογάν, μπορεί να φέρει το πολιτικό του τέλος (video)

Τσενγκίζ Ακτάρ: «Θηλιά» η οικονομία για τον Ερντογάν, μπορεί να φέρει το πολιτικό του τέλος (video)

Με τη φωτιά δείχνει να παίζει ο Ερντογάν, όπως εκτιμά κι ο Τούρκος αναλυτής Τσενγκίζ Ακτάρ. Η κατακρήμνιση της λίρας συμπαρασύρει την τουρκική οικονομία και οι χειρισμοί του «Σουλτάνου» δεν αποκλείεται να αποβούν μοιραίοι και για τον ίδιο.

Σε συνέντευξή του στο OPEN ο Τούρκος αναλυτής Τσενγκίζ Ακτάρ επισημαίνει ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τον Ερντογάν, που τους ζητεί να καταθέσουν τα χρήματά τους για να βοηθήσουν την οικονομία και αυτό μπορεί να επιφέρει capital controls στην Τουρκία.

«Η κατάρρευση της λίρας στην Τουρκία είναι αποτέλεσμα των λάθος χειρισμών του Ερντογάν, ο οποίος δεν φαίνεται να μπορεί να τερματίσει τον κατήφορο της οικονομίας», τονίζει ο Τούρκος αναλυτής Τσενγκίζ Ακτάρ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ.

Click4more: Βυθίζει και άλλο στην ύφεση την χώρα του ο Ερντογάν – Βουτιά της λίρας μετά τη νέα απόλυση

Όπως αναφέρει ο Τσενγκίζ Ακτάρ, οι πολίτες διστάζουν πλέον να ακολουθήσουν τον «Σουλτάνο», καθώς βλέπουν στον ορίζοντα τον ερχομό των capital controls.

Ο Τούρκος αναλυτής εκτιμά πως όσα κάνει ο Πρόεδρος της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο μέτωπο της οικονομίας μπορεί να προκαλέσουν το πολιτικό του τέλος.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Ακτάρ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN: 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις