Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσετσενία – Καντίροφ: «Δυτικοί και Ουκρανοί σχεδιάζουν να με σκοτώσουν, επειδή υποστηρίζω τη Ρωσία»

Τσετσενία – Καντίροφ: «Δυτικοί και Ουκρανοί σχεδιάζουν να με σκοτώσουν, επειδή υποστηρίζω τη Ρωσία»

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης της Τσετσενίας και σύμμαχος της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία, κατήγγειλε Δυτικούς και Κίεβο ότι ετοιμάζουν σχέδια δολοφονίας του μέσω τρομοκρατικών επιθέσεων, επειδή είναι στο πλευρό του Κρεμλίνου.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, είπε ότι ευρωπαϊκές, δυτικές και ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών προετοιμάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του λόγω της ενεργού στάσης του στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο Ραμζάν Καντίροφ έκανε την καταγγελία για την απόπειρα δολοφονίας του χθες (21.5.2023) στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.

«Τους εμποδίζω (να καταστρέψουν τη Ρωσία) και κάνουν τα πάντα για να με ξεφορτωθούν. Έχουμε μάλιστα πληροφορίες ότι οι ευρωπαϊκές ειδικές υπηρεσίες ετοιμάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον μου μέσω των ουκρανικών. Αν με σκοτώσουν χίλιες φορές, πάλι δεν θα με πείσουν. Ακόμα θα κερδίσουμε. Αν πεθάνουμε, θα νικήσουμε! Αν παραμείνουμε ζωντανοί, θα κερδίσουμε εκατό τοις εκατό», είπε ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ.

«Εμείς και ορκίζομαι γι’ αυτό στον Παντοδύναμο Αλλάχ, είμαστε οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι, καθώς έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε και να είμαστε χρήσιμοι στη σημερινή Ρωσία. Γιατί έχουμε την ευκαιρία να πολεμήσουμε ενάντια σε αυτό το κακό. Αυτό είναι μεγάλη χαρά, ευτυχία. Κάθε φορά που δημιουργούμε συντάγματα, τάγματα για τον πόλεμο με την Ουκρανία, νιώθουμε χαρά. Στέλνουμε αυτές τις μέρες νέα συντάγματα. Οι άνθρωποι πηγαίνουν μόνοι τους. Κάθε εβδομάδα στέλνουμε 200 εθελοντές από όλη τη Ρωσία στην Ουκρανία».

Λίγο μετά πάντως, ο μουσουλμάνος Ραμζάν Καντίροφ έμπλεξε στις δηλώσεις του και τον χριστιανισμό.

«Σήμερα όλοι συνειδητοποιούν σιγά σιγά ότι αυτός είναι ένας ιερός πόλεμος για τους χριστιανούς. Για όλους», είπε ο ηγέτης της Τσετσενίας και σύμμαχος της Ρωσίας.

Απείλησε με «σφαίρα» Ουκρανό αξιωματούχο

Ο Ραμζάν Καντίροφ συνέχισε το κρεσέντο του με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στη συνέχεια και μάλιστα απείλησε Ουκρανό αξιωματούχο ότι θα πάει φυλακή ισόβια ή θα… δεχτεί σφαίρα.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας σχολίασε την πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανία, Κίριλ Μπουντάνοφ, ότι οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να «σκοτώσουν Ρώσους σε όλο τον κόσμο».

Ο Καντίροφ απείλησε ευθέως τον Ουκρανό: «Ο Μπουντάνοφ αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης ή σφαίρα, επειδή ο ρωσικός λαός έχει τους υπερασπιστές του».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις