Κόσμος

Τσεχία: Υπέβαλε την παραίτησή του ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις

Η κυβέρνηση της Τσεχίας συμφώνησε σήμερα να παραιτηθεί μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 8 και 9 Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις.

Ο Μπάμπις Δεσμεύτηκε η απερχόμενη κυβέρνησή του να συνεχίσει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Μπάμπις επεσήμανε ότι έστειλε την επιστολή παραίτησης της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, ο οποίος νοσηλεύεται από τις 10 Οκτωβρίου, αντί να του την παραδώσει προσωπικά, όπως γίνεται συνήθως.

Αφού ο Ζέμαν δεχθεί την παραίτηση της κυβέρνησης, θα της ζητήσει να παραμείνει ως υπηρεσιακή μέχρι να διοριστεί νέα, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Μπάμπις και οι σύμμαχοί του έχασαν στις βουλευτικές εκλογές, ενώ ένας συνασπισμός πέντε κομμάτων, που μαζί συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των εδρών του κοινοβουλίου, έχει συμφωνήσει να σχηματίσουν κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Πετρ Φιάλα, επικεφαλής του μεγαλύτερου από αυτά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βατικανό: «Προσευχόμαστε υπέρ ενός ποντίφικα που θα μπορέσει να αφυπνίσει τις συνειδήσεις», λέει ο καρδινάλιος Τζοβάνι Μπατίστα
Ο καρδινάλιος συμβούλεψε τους εκλέκτορες καρδιναλίους να ψηφίσουν αντικειμενικά, έχοντας στο μυαλό και την καρδιά τους τον Θεό και το καλό της εκκλησίας
Τζοβάνι Μπατίστα
Βραβείο Πούλιτζερ στον Παλαιστίνιο Μοσάμπ Αμπού Τόχα: Έγραψε για τη σωματική και συναισθηματική σφαγή στην Γάζα
Ο Παλαιστίνιος έγραψε για τα βασανιστήρια που έζησε από τον ισραηλινό στρατό, τον χαμό της οικογένειάς του αλλά και τον αγώνα του να βρει φαγητό σε μία Γάζα που θυμίζει νεκροταφείο
Ο Παλαιστίνιος και ένας από τους νικητές των βραβείων Πούλιτζερ