Κόσμος

Τσεχία: Υπέβαλε την παραίτησή του ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κυβέρνηση της Τσεχίας συμφώνησε σήμερα να παραιτηθεί μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 8 και 9 Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις.

Ο Μπάμπις Δεσμεύτηκε η απερχόμενη κυβέρνησή του να συνεχίσει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Μπάμπις επεσήμανε ότι έστειλε την επιστολή παραίτησης της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, ο οποίος νοσηλεύεται από τις 10 Οκτωβρίου, αντί να του την παραδώσει προσωπικά, όπως γίνεται συνήθως.

Αφού ο Ζέμαν δεχθεί την παραίτηση της κυβέρνησης, θα της ζητήσει να παραμείνει ως υπηρεσιακή μέχρι να διοριστεί νέα, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Μπάμπις και οι σύμμαχοί του έχασαν στις βουλευτικές εκλογές, ενώ ένας συνασπισμός πέντε κομμάτων, που μαζί συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των εδρών του κοινοβουλίου, έχει συμφωνήσει να σχηματίσουν κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Πετρ Φιάλα, επικεφαλής του μεγαλύτερου από αυτά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κρίση με τους μετανάστες στη Θέουτα διχάζει την Ευρώπη: Νέα αντιπαράθεση Ισπανίας και Ιταλίας – Έως και 5.000 παραμένουν στον ισπανικό θύλακα
Αλληλοκατηγορίες μεταξύ Μαδρίτης και Ρώμης για τη διαχείριση των ροών, ενώ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά κοινή ευρωπαϊκή απάντηση και ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων - Την Τρίτη η έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ΕΕ
Μετανάστες Ισπανία, Θέουτα