Κόσμος

Τυνησία: Αυξήθηκαν οι νεκροί στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες

Η τυνησιακή Ερυθρά Ημισέληνος ενημέρωσε χθες, Κυριακή (07.07.2019), ότι περισυνελέγησαν άλλα τρία πτώματα στα ανοικτά της Τυνησίας, γεγονός που αυξάνει στα 16 τον αριθμό των θυμάτων, που έχουν βρεθεί μετά το ναυάγιο πλεούμενου με δεκάδες μετανάστες.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα πτώματα ενός παιδιού τριών ετών και δύο γυναικών, μία από τις οποίες ήταν έγκυος, περισυνελέγησαν το βράδυ του Σαββάτου στα ανοικτά της Μπεν Γκαρντάν και του νησιού Τζέρμπα, στη νότια Τυνησία, δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μόνγκι Σλιμ, πρόεδρος της τυνησιακής Ερυθράς Ημισελήνου στη Μεντενάν (νότια).

Το Σάββατο η τυνησιακή ακτοφυλακή είχε ανακοινώσει ότι ανέσυρε 12 πτώματα. Ο Σλιμ αναφέρθηκε στον εντοπισμό του πτώματος ακόμη μιας γυναίκας.

Την Πέμπτη ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανακοίνωσε το ναυάγιο ενός πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν πάνω από 80 μετανάστες, με βάση τις αφηγήσεις ενός από τους τρεις επιζήσαντες.

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό της τυνησιακής ακτοφυλακής, οι μετανάστες είχαν αναχωρήσει τη Δευτέρα από τη λιβυκή πολη Ζουάρα, 120 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, με φουσκωτό σκάφος, προς την κατεύθυνση της Ιταλίας.

“Οι έρευνες συνεχίζονται στα ανοικτά της Ζαρζίς”, είπε ο Σλιμ και διευκρίνισε ότι τα πτώματα που ανασύρθηκαν θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Γκαμπές για αναλύσεις γενετικού υλικού.

Τις τελευταίες εβδομάδες, δεκάδες μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ιταλία από τη δυτική Λιβύη έχουν διασωθεί ανοικτά της Τυνησίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Στο Όσλο ο Ζελένσκι για συνομιλίες με τον Γουίτκοφ και Ευρωπαίους εκπροσώπους – Οι δύο άξονες των συζητήσεων
Στις συνομιλίες αναμένεται να συμμετάσχουν και ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στόρε, εκπρόσωποι των χωρών της Ε4 (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και Πολωνία) και αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
Ο Στίβ Γουίτκοφ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Αυστραλία: O κουρέας-ήρωας που βοήθησε τη βουλευτή που δέχτηκε επίθεση – «Είχε ένα μαχαίρι, το έβγαλα από την τσέπη του και το πέταξα μακριά»
Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Αυστραλίας μετά την επίθεση στη βουλευτή Χέλεν Χέινς, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω της, έξω...
O κουρέας-ήρωας που βοήθησε τη βουλευτή που δέχτηκε επίθεση
Ανάλυση AP: Από τη Γαλλία και την Ισπανία έως την Αλβανία, το κύμα οργής βάζει φωτιά στους δρόμους της Ευρώπης
Πίσω από τις εικόνες χάους, παραμονεύουν πολιτικές δυνάμεις που περιμένουν να εκμεταλλευτούν την πολιτική αναταραχή με την ακροδεξιά να σημειώνει σημαντική άνοδο σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες
REUTERS 22