Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τυχερός ο Τζο Μπάιντεν: Συνταξίδεψε με κρούσμα αλλά δεν κόλλησε κορονοϊό

Μπάιντεν

Ο ένας (Ντόναλντ Τραμπ) είναι… superman (λέει) και ο άλλος (Τζο Μπάιντεν) μάλλον τυχερός.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ βρέθηκε ξανά αρνητικός στον κορονοϊό. Και αυτό παρόλο που, όπως ανακοίνωσε η προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, ο 78χρονος πρώην αντιπρόεδρος είχε βρεθεί, μέσα στην εβδομάδα, στην ίδια πτήση με άνθρωπο που αργότερα βρέθηκε θετικός στον ιό!

Πριν δοθεί στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα του νέου τεστ του Τζο Μπάιντεν, ο αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ είχε επιτεθεί στον νυν πρόεδρο, κατηγορώντας τον ότι δεν έχει κάνει «τίποτα» για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 217.000 ανθρώπους από τους 8 εκατομμύρια και πλέον που έχουν προσβληθεί στις ΗΠΑ.

«Τι έχει κάνει; Τίποτα. Συνεχίζει πάντα να μη φοράει μάσκα», είπε ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο ABC απαντώντας σε ερωτήσεις ψηφοφόρων κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης σε κλειστό χώρο που αναμεταδιδόταν απευθείας, ενώ την ίδια ώρα ο αντίπαλός του έκανε το ίδιο μπροστά στις κάμερες ανταγωνιστικού τηλεοπτικού δικτύου. Κάτι σαν debate δηλαδή αλλά… μακριά.

Η έμμεση αναμέτρηση αυτή στο λεγόμενο prime-time της αμερικανικής τηλεόρασης, την ώρα της υψηλής τηλεθέασης, προσέλκυσε ενδιαφέρον, καθώς έγινε αντί του δεύτερου debate των υποψήφιων, που ακυρώθηκε.

«Μας είπε πως δεν αποκάλυψε σε κανέναν τίποτε διότι φοβόταν πως οι Αμερικανοί θα πανικοβάλλονταν», τόνισε ο Μπάιντεν στη Φιλαδέλφεια. «Οι Αμερικανοί δεν πανικοβάλλονται. Αυτός πανικοβλήθηκε».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις