Κόσμος

Τζαμάλ Κασόγκι: Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα φερόμενο μέλος της ομάδας που ενεπλάκη στη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, τον Οκτώβριο του 2018 στην Κωνσταντινούπολη, συνελήφθη σήμερα στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού και έχει τεθεί υπό προσωρινή κράτηση.

Ο Χαλίντ Αλοταΐμπι, 33 ετών, συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Ριάντ, ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες για την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Αλοταΐμπι τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει η Τουρκία. Πρόκειται να οδηγηθεί στη γενική εισαγγελία του Εφετείου του Παρισιού που θα τον ενημερώσει για το ένταλμα και, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, θα ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοσή του στην Τουρκία.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της χώρας του στις 2 Οκτωβρίου 2018, από πράκτορες που πήγαν στην Κωνσταντινούπολη από τη Σαουδική Αραβία. Το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ.

Το Ριάντ, αφού αρχικά διέψευδε τη δολοφονία, τελικά ανακοίνωσε ότι οι Σαουδάραβες πράκτορες έδρασαν αυτοβούλως. Σε δίκη που έγινε στη Σαουδική Αραβία πέντε κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε θάνατο και άλλοι τρεις σε ποινές φυλάκισης. Οι θανατικές καταδίκες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε ποινές κάθειρξης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Βρετανία: Στη φυλακή Νιγηριανός για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος 19χρονης – «Χόρτασες αρκετά, κάποιος όμορφος σε βίασε»
Μιλώντας στην Daily Mail, η νεαρή κοπέλα εξήγησε την φρίκη που βίωσε στα χέρια του 24χρονου Γκιφτ Ολαντέλε, ο οποίος αφού την βίασε την απείλησε «ότι θα την βρει» αν μιλούσε στην αστυνομία
istock
Το Ισραήλ κλείνει το προξενείο της Βρετανίας στην Ιερουσαλήμ – Αντίποινα για τα μέτρα του Λονδίνου κατά ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη
Η Βρετανία δεν θα μπορεί πλέον να συμμετέχει στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συντονιστική αποστολή για τη Γάζα ενώ σε ορισμένους αιρετούς αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου και σε άλλους υπηκόους θα απαγορευτεί η είσοδος στο Ισραήλ
O Gideon Saar - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ CTK via AP Images