Κόσμος

Τζέικομπ Μπλέικ: Κατέθεσε αγωγή σε βάρος του αστυνομικού που τον πυροβόλησε και τον άφησε παράλυτο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Τζέικομπ Μπλέικ, ο Αφροαμερικανός από την Κενόσα του Γουισκόνσιν που πυροβολήθηκε από λευκό αστυνομικό πέρυσι με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος από τη μέση και κάτω, υπέβαλε αγωγή εναντίον του.

Ο Μπλέικ δέχθηκε πολλές σφαίρες στην πλάτη μπροστά στα μάτια των παιδιών του πέρυσι τον Αύγουστο, ένα περιστατικό που πυροδότησε πολυήμερες διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού στην Κενόσα αλλά και σε όλες τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα φέτος εισαγγελείς του Γουισκόνσιν αθώωσαν τον Ράστεν Σέσκι, τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον Μπλέικ, λέγοντας ότι βρισκόταν σε άμυνα. Ωστόσο, ο Μπλέικ προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας να του καταβληθεί αδιευκρίνιστου ύψους αποζημίωση για τα τραύματα που υπέστη και “ένα σημαντικό ποσό” για ποινική αποζημίωση.

Δείτε βίντεο:

Διαδηλώσεις ξέσπασαν πέρυσι το καλοκαίρι, αφού έγινε viral το βίντεο που δείχνει τον Μπλέικ να περπατά προς το αυτοκίνητό του έχοντας την πλάτη του στραμμένη προς τους αστυνομικούς και τον Σέσκι να τον ακολουθεί και να τον πυροβολεί αφού εκείνος άνοιξε την πόρτα του οχήματός του.

Ωστόσο η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι το βίντεο δεν δείχνει όλο το περιστατικό και ότι ο Μπλέικ είχε στην κατοχή του μαχαίρι και αντιστάθηκε στη σύλληψη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς 8
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ουρά για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας