Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Τζέιμς Μάτις: “Τιμή μου που ο Τραμπ με θεωρεί την… Μέριλ Στριπ των στρατηγών”! video

Τζέιμς Μάτις: “Τιμή μου που ο Τραμπ με θεωρεί την… Μέριλ Στριπ των στρατηγών”! video
YouTube (αρχείο)

“Eίμαι η… Μέριλ Στριπ των στρατηγών και πραγματικά αυτό μου ακούγεται καλό”, δήλωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις.

Η απίστευτη ατάκα του Τζέιμς Μάτις ήρθε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου στον άλλοτε επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου, με αφορμή ένα ακόμη ανάρμοστο σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ.

Είναι τιμή μου που ο Τραμπ με θεωρεί υπερτιμημένο στρατηγό, διότι έχει πει ότι και η Μέριλ Στριπ είναι, επίσης, υπερτιμημένη ηθοποιός. Άρα, είμαι η Μέριλ Στριπ των στρατηγών και πραγματικά αυτό μου ακούγεται καλό”, είπε.

Κατά την διάρκεια συνάντησης με την ηγεσία των Δημοκρατικών την Τετάρτη (16.10.2019) με θέμα την Συρία, στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ έκανε το υβριστικό αυτό σχόλιο κατά του Αμερικανού στρατιωτικού που έχει υπηρετήσει στο Ιράκ, την Συρία, το Αφγανιστάν.

“Εγώ δοκιμάστηκα στα πεδία των μαχών… ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω μίας επιστολής γιατρού”, που τον απήλλαξε από την στρατιωτική θητεία, υπενθύμισε ο στρατηγός Μάτις.

Ο Τζέιμς Μάτις ανακοίνωσε στις 20 Δεκεμβρίου 2018 ότι αποχωρεί από τη θέση του, επικρίνοντας την διπλωματική στρατηγική του Τραμπ. Ήταν πάντα αντίθετος με την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις