Κόσμος

Τζέιμς Μποντ: Πέθανε ο θρυλικός “κακός” Hugo Drax

Ήταν ο δαιμόνιος Hugo Drax, αντίπαλος του Τζέιμς Μποντ, Ρότζερ Μουρ, στην ταινία του 1979 “Επιχείρηση Μουνρέικερ”. Ο ηθοποιός Μάικλ Λονσντέιλ που ενσάρκωνε τον “κακό” έφυγε σε ηλικία 89 ετών από τη ζωή.

Ο Λονσντέιλ ως Hugo Drax ήθελε να αφανίσει την ανθρωπότητα αλλά τον εμπόδισε ο ανίκητος Τζέιμς Μποντ, στην ταινία που απογείωσε την δημοτικότητά του. Ερμήνευσε μοναδικά τον παράφρονα Hugo Drax που εκτόξευε σφαίρες με αέριο νεύρων από τον διαστημικό του σταθμό. Στόχος του να αποικίσει τον πλανήτη με τη δική του, ανώτερη φυλή.

Με αφετηρία τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως “τρελού επιστήμονα” απέναντι στον πράκτορα 007, ο Μάικλ Λονσντέιλ υποδύθηκε πολλούς και σημαντικούς ρόλους. Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε σε περισσότερες από 180 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων το θρίλερ “The Day of the Jackal”, η κινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου με Μπούκερ μυθιστορήματος του Kazuo Ishiguro “Τα απομεινάρια μιας μέρας”, αλλά και το “Μόναχο” του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

https://youtu.be/vh0HJds_Lqo

https://youtu.be/bOF384QadVE

Γεννημένος στη Γαλλία, με πατέρα Άγγλο και μητέρα Γαλλοϊρλανδή, ο Λονσντέιλ σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι αλλά τελικά τον κέρδισε η υποκριτική.

Ήταν 24 ετών όταν υποδύθηκε τον παρθενικό θεατρικό του ρόλο για να συνεχίσει δυναμικά με δεκάδες συμμετοχές τόσο σε αγγλικές όσο και σε γαλλικές κινηματογραφικές παραγωγές.

Το 2011, μάλιστα, απέσπασε βραβείο Cezar Β΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία “Of Gods and Men”.

πληροφορίες από theguardian.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης