Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τζένιφερ Μόργκαν: Η Αμερικανίδα επικεφαλής της Greenpeace, νέα υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας

Τζένιφερ Μόργκαν: Η Αμερικανίδα επικεφαλής της Greenpeace, νέα υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας
Reuters

Η επικεφαλής της Greenpeace Τζένιφερ Μόργκαν ετοιμάζεται να ορκιστεί  υφυπουργός Εξωτερικών στη Γερμανία. Θα εκτελεί χρέη ειδικής εκπροσώπου για τη διεθνή πολιτική για το κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, την μέχρι τώρα επικεφαλής της οργάνωσης Greenpeace, Τζένιφερ Μόργκαν, προτίθεται να διορίσει ως υφυπουργό Εξωτερικών και ειδική εκπρόσωπο για τη διεθνή πολιτική για το κλίμα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ.

 

Όπως επισημαίνει το Spiegel, ο διορισμός της Αμερικανίδας ακτιβίστριας αναμένεται να εγκριθεί στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης (09.02.2022), ωστόσο υφυπουργός θα γίνει αργότερα, καθώς χρειάζεται προηγουμένως να λάβει τη γερμανική υπηκοότητα.

Η σχετική αίτηση έχει υποβληθεί ως «κατεπείγουσα», αναφέρει το περιοδικό, το οποίο εξηγεί ότι η κυρία Μπέρμποκ γνωρίζει εδώ και χρόνια την κυρία Μόργκαν, από διεθνή συνέδρια με θέμα το περιβάλλον.

 

Η Αμερικανίδα ζει ήδη στο Βερολίνο και έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και γερμανική φιλολογία, ενώ έχει διατελέσει και κατά το παρελθόν σύμβουλος της κυβέρνησης του Βερολίνου για θέματα περιβάλλοντος.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις