Κόσμος

Τζιλ Μπάιντεν: Συγκινήθηκε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ όταν συνάντησε Ουκρανούς πρόσφυγες

Στο πλάισιο της επίσκεψης της στην Ευρώπη, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, συναντήθηκε σήμερα στο Βουκουρέστι με οικογένειες προσφύγων, οι οποίες εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τη ρωσική εισβολή.

Συνοδευόμενη από την Κάρμεν Γιοχάνις, τη σύζυγο του προέδρου της Ρουμανίας, η Τζιλ Μπάιντεν επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, το σχολείο “Uruguay”, που φιλοξενεί περίπου 50 Ουκρανούς μαθητές.

jillBiden
Συνομίλησε με παιδιά που ζωγράφισαν σημαίες της Ουκρανίας και της Ρουμανίας, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVR.

Στη συνέχεια, άκουσε τις ιστορίες των εκπαιδευτικών και των μητέρων που μίλησαν για τον εφιάλτη που βίωσαν από τις βόμβες στην Ουκρανία, και τις προσπάθειές τους να οργανώσουν μαθήματα που απευθύνονται στα προσφυγόπουλα στο Βουκουρέστι.

«Είστε απίστευτα δυνατές», δήλωσε συγκινημένη η Τζιλ Μπάιντεν απευθυνόμενη στις συνομιλήτριές της. «Σας στηρίζουμε, ελπίζω να το γνωρίζετε», τόνισε.

Η Ρουμανία, που συνορεύει με την Ουκρανία, έχει υποδεχθεί μέχρι στιγμής περισσότερους από 860.000 πρόσφυγες, εκ των οποίων 80.000 βρίσκονται ακόμη εκεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν