Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Τζιμ Μπελούσι: Ο ηθοποιός που παράτησε τα πλατό για να ασχοληθεί με την κάνναβη

Τζιμ Μπελούσι: Ο ηθοποιός που παράτησε τα πλατό για να ασχοληθεί με την κάνναβη

Ο Τζιμ Μπελούσι αποφάσισε να αφήσει τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά πλατό και να ασχοληθεί με την καλλιέργεια κάνναβης στη φάρμα του στο Όρεγκον των ΗΠΑ. Ο διάσημος ηθοποιός εξιστορεί τους λόγους που έγινε αγρότης αλλά και τους συναισθηματικούς δεσμούς που έχει αποκτήσει με το φυτό, το οποίο αποκαλεί ως το καταπληκτικότερο φάρμακο. Σου δίνει ενέργεια. Είναι πολύ δημιουργικό».

Ο 67χρονος ηθοποιός έχει χάσει τον αδελφό του, Τζον Μπελούσι, από υπερβολική δόση σκληρών ναρκωτικών και είναι υπέρμαχος των ευεργετικών ιδιοτήτων της κάνναβης, κυρίως για τη θεραπεία τραυμάτων αλλά και για ένα ευρύ φάσμα χρήσεων.

Το περιστατικό που άλλαξε την αντίληψή του για την κάνναβη

Η προσπάθεια του Τζιμ Μπελούσι να ξεκινήσει από το μηδέν μια νόμιμη φάρμα καλλιέργειας κάνναβης εξιστορείται στη σειρά ντοκιμαντέρ «Growing Belushi», η οποία προβάλλεται από το Discovery Channel από το 2020. Στη διάρκεια συνέντευξής του, αποκαλύπτει τους συναισθηματικούς δεσμούς που έχει αποκτήσει με την καλλιέργεια κάνναβης και περιγράφει ένα περιστατικό που τον συγκίνησε.

Όταν έκανε επίσκεψη σε μια κλινική για να προωθήσει τα προϊόντα του, είδε έναν κοκαλιάρη, μακρυμάλλη, γαλανομάτη άντρα, ο οποίος στη συνέχεια τον πλησίασε και του είπε «ξέρεις, ήμουν γιατρός στο Ιράκ και είδα πράγματα που συνέβησαν στο ανθρώπινο σώμα που κανείς δεν θα έπρεπε ποτέ να τα δει. Έχω, αυτό που λένε, τριπλή Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jim Belushi (@jim_belushi)

Μου έδωσαν ένα μπουκάλι με 600 Oxycontin (ένα οπιοειδές φάρμακο, σε μορφή χαπιού, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μέτριου έως σοβαρού πόνου και αποτελεί κοινό φάρμακο κατάχρησης) και δεν τα κατάφερα. Δεν μπορούσα να μιλήσω στα παιδιά μου ή στη γυναίκα μου, δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια.

Άρχισα να καπνίζω κάνναβη, την ποικιλία σου Black Diamond OG και είναι το μόνο πράγμα που μου επιτρέπει να μιλάω στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Τώρα μπορώ να κοιμηθώ», είπε ο άνδρας στον Τζιμ Μπελούσι.

«Έσκυψε και με αγκάλιασε… Αυτή ήταν μια συνειδητή αλλαγή αντιμετώπισης της καλλιέργειας κάνναβης για μένα. Δεν είναι πλέον θέμα χρημάτων, είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς μονοπατιού για χρήση από τους ανθρώπους, που έχουν ανάγκη», περιέγραψε ο 67χρονος ηθοποιός.

Η πηγή έμπνευσής του από τους θρυλικούς Blues Brothers

Ο Τζον Μπελούσι, αδερφός του Τζιμ, ήταν ο ένας από τους δύο θρυλικούς Blues Brothers. Αντιμετώπιζε τα προβλήματα υγείας του με σκληρά ναρκωτικά και τελικά πέθανε σε ηλικία 33 ετών από υπερβολική δόση κοκαΐνης στο ξενοδοχείο Chateau Marmont στο Μπέβερλι Χιλς, το 1982. 

Παρά το γεγονός ότι η καριέρα του ως κωμικός, ηθοποιός, μουσικός και σταρ του σόου Saturday Night Live και των θρυλικών Blues Brothers ήταν σε πολύ καλό δρόμο, ο Τζον Μπελούσι έπασχε από Χρόνια Τραυματική Εγκεφαλοπάθεια, που αποτελεί εγκεφαλική βλάβη που προκαλείται από επαναλαμβανόμενο τραύμα στο κεφάλι.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jim Belushi (@jim_belushi)

«Το έπαθε από το μπέιζμπολ», δήλωσε στο Yahoo ο Τζιμ Μπελούσι. Πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών και πραγματικά πιστεύω ότι… αν έπαιρνε μόνον κάνναβη, θα ήταν ζωντανός. Επειδή η κάνναβη είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο. Πολλά προβλήματα στη συμπεριφορά του είχαν την ίδια αιτία… Ξέρω ότι είχε βλάβη στον εγκέφαλο. Έκανε “αυτοθεραπεία” – αυτό τότε φαινόταν σωστό- με αλκοόλ και ναρκωτικά».

Ο 67χρονος πρόσθεσε πως αν η ιατρική κοινότητα είχε τότε τις ίδιες γνώσεις για τα οφέλη της κάνναβης με αυτές που έχει σήμερα, τότε ο Τζον θα μπορούσε να ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση για την πάθησή του και να είχε σωθεί. 

Ο ίδιος οφείλει την επιτυχία του στο πάθος του για τη «θεραπευτική δύναμη της κάνναβης, τη σημασία του τραύματος στο κεφάλι και την εξάπλωση των οπιοειδών», τα οποία έφεραν τον θάνατο του αδελφού του. Στη συνέντευξή του στο Yahoo, ο Τζιμ Μπελούσι είπε ακόμη «ξέρεις, υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει: “Όταν πίνεις νερό, θυμήσου τους άνδρες ή τις γυναίκες που έσκαψαν το πηγάδι”. Ο Τζον έσκαψε το πηγάδι για μένα. Κι εγώ πίνω πολύ νερό… Θέλω να πω, θα δούλευα στο εστιατόριο του μπαμπά μου αυτή τη στιγμή, αν δεν ήταν ο Τζον που μου έδειξε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, άλλο επάγγελμα».

Η φάρμα που ίδρυσε το 2015

Ο Τζιμ Μπελούσι ίδρυσε τη Belushi Farms το 2015 για να δραστηριοποιηθεί στην αγορά ιατρικής κάνναβης του Όρεγκον. Ο ίδιος σημειώνει ότι η αποστολή που έχει, είναι να χρησιμοποιήσει το αγρόκτημα «ως πύλη για τη θεραπεία» και, για αυτόν, η επιχείρηση είναι «μόνο και μόνο για το φάρμακο».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Belushi’s Farm (@belushisfarm)

«Νομίζω ότι το φάρμακο (σ.σ.κάνναβη) γενικά δεν είναι μόνο για Αλτσχάιμερ, πονοκεφάλους, Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες, επιληπτικές κρίσεις, οσφυαλγίες και πόνους, αλλά ενισχύει επίσης τη γεύση του φαγητού, το άγγιγμα του δέρματος του αγαπημένου σου, τον ήχο της μουσικής», έχει δηλώσει ο ηθοποιός στο περιοδικό Hemp Grower, σε συνέντευξή του το 2021.

«Σε κάνει να αισθάνεσαι ως τα βάθη της ψυχής σου τη μουσική και τον ρυθμό, κάτι που είναι θεραπευτικό για τις περιπτώσεις Συνδρόμου Μετατραυματικού Στρες και κάποιες φορές σου δημιουργεί ευφορία, σε ξαλαφρώνει».

Όταν ξεκίνησε το 2015, καλλιεργούσε μόλις 48 φυτά και τώρα έχει φτάσει να καλλιεργεί 350 στρέμματα στη φάρμα του, την οποία αποκαλεί χαριτολογώντας ως την «κοιλάδα Νάπα της κάνναβης». Έχει ταξιδέψει από την Κολομβία μέχρι και το Αφγανιστάν για να προμηθευτεί πρώτες ύλες, τις οποίες χρησιμοποιεί στα προϊόντα του, τα οποία πωλούνται σε διάφορες ποικιλίες σήμερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις