Κόσμος

Τζιχαντιστές απήγαγαν πάνω από 200 ανθρώπους Μοσούλη

Μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος απήγαγαν περισσότερα από 295 πρώην μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας κοντά στη Μοσούλη και ανάγκασαν 1.500 οικογένειες να υποχωρήσουν μαζί τους από την πόλη Χαμάμ αλ Αλίλ προς το αεροδρόμιο της Μοσούλης, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ραβίνα Σαμντασάνι.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Άνθρωποι μετακινούνται με τη βία ή απάγονται, φαίνεται, είτε με σκοπό να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες ασπίδες είτε -ανάλογα με το πού φέρεται ότι ανήκουν- δολοφονούνται”, είπε.

Ο ΟΗΕ έχει επίσης πληροφορίες για την απαγωγή τουλάχιστον 30 σεΐχηδων στη Σίντζαρ την περασμένη εβδομάδα και μία πληροφορία ότι 18 από αυτούς δολοφονήθηκαν την Παρασκευή (4/11).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα σημεία «κλειδιά» της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν – Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ και τα πυρηνικά
Η Τεχεράνη αναμένεται να λάβει σημαντικά οικονομικά ανταλλάγματα, με τη μορφή σταδιακής άρσης πιέσεων και περιορισμών που επιβαρύνουν την οικονομία του εδώ και χρόνια
Μία Ιρανή περνά μπροστά από γκράφιτι κατά των ΗΠΑ σε δρόμο της Τεχεράνης