Δευτέρα, 20 Μαΐ
28oC Αθήνα

Νέο βίντεο με όμηρο τζιχαντιστών! Θα τον αποκεφαλίσουν;

Νέο βίντεο με όμηρο τζιχαντιστών! Θα τον αποκεφαλίσουν;

Με νέο βίντεο σκορπούν τον πανικό οι τζιχαντιστές! Μετά τους αποκεφαλισμούς δυο δημοσιογράφων και ενός Βρετανού αιχμαλώτου, σε αυτό το βίντεο πρωταγωνιστεί ο John Cantlie, ο οποίος έχει εργαστεί για πολλά βρετανικά αλλά και αμερικανικά μέσα, μεταξύ αυτών και οι ‘Sunday Times”.

Ο Cantlie μιλάει ενώπιον τηλεοπτικής κάμερας για τον τρόπο που τα δυτικά ΜΜΕ παραποιούν την αλήθεια για το Ισλαμικό Κράτος.

Φορώντας την πορτοκαλί στολή που φορούσαν οι δύο Αμερικανοί συνάδελφοί του που αποκεφαλίστηκαν , ο Κάντλι μιλάει ψύχραιμα και δείχνει να διαβάζει κείμενο ή να το έχει αποστηθίσει. Εξηγεί ότι εργαζόταν στους Sunday Times, Sun, Sunday Telegraph και απήχθη από άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης το 2012.

Στο διάρκειας περίπου τριών λεπτών βίντεο δεν γίνεται καμία απειλή για τη ζωή του, εμφανίζεται να είναι καλά στην υγεία του και δηλώνει ότι θα ακολουθήσουν «νέα επεισόδια» στα οποία θα αποκαλύψει «κάποια στοιχεία» για το ΙΚ, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν και νέα βίντεο.

«Ξέρω τι σκέφτεστε. Σκέφτεστε: “Το κάνει αυτό επειδή είναι αιχμάλωτος. Έχει ένα όπλο στον κρόταφό του και αναγκάζεται να το κάνει”. Σωστά;» λέει ο Κάντλι. «Λοιπόν είναι αλήθεια. Είμαι αιχμάλωτος. Αυτό δεν μπορώ να το αρνηθώ. Αλλά με δεδομένο ότι με έχει εγκαταλείψει η κυβέρνησή μου και η τύχη μου εξαρτάται από το Ισλαμικό Κράτος δεν έχω τίποτε να χάσω», προσθέτει.

«Έπειτα από δύο καταστροφικούς και ιδιαίτερα αντιδημοφιλείς πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ γιατί οι κυβερνήσεις μας είναι τόσο πρόθυμες να εμπλακούν σε μια ακόμη σύρραξη που δεν μπορούν να κερδίσουν;», διερωτάται ο ίδιος.

Στη συνέχεια ο Βρετανός δημοσιογράφος ισχυρίζεται πως για τους υπόλοιπους ομήρους που έχουν αφεθεί ελεύθεροι καταβλήθηκαν λύτρα από τις κυβερνήσεις των χωρών τους, αλλά οι ΗΠΑ και η Βρετανία αποφάσισαν να ακολουθήσουν μία διαφορετική τακτική σχετικά με την διαπραγμάτευση με τους άνδρες του ΙΚ.

“Υπάρχει χρόνος για να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων, αλλά μόνο αν εσείς, το κοινό δράσετε τώρα”, τονίζει.

Στην αρχή του βίντεο, με τίτλο « Ακούστε με, μηνύματα από τον βρετανό αιχμάλωτο Τζον Κάντλι», ο βρετανός δημοσιογράφος αναφέρει ότι απήχθη από τη τζιχαντιστική οργάνωση τον Νοέμβριο του 2012, μόλις επέστρεψε στη Συρία.

Ο Κάντλι είχε πέσει θύμα απαγωγής μαζί με έναν ολλανδό συνάδελφό του τον Ιούλιο του 2012, οπότε τζιχαντιστές τους είχαν κρατήσει αιχμαλώτους για μερικές εβδομάδες στη βόρεια Συρία, προτού τους απελευθερώσει ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός.

Το ΙΚ έχει δημοσιοποιήσει από τον Αύγουστο τρία βίντεο με τις εκτελέσεις δύο αμερικανών δημοσιογράφων και ενός βρετανού εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση σε αντίποινα για τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεών του στο Ιράκ.

Η οργάνωση έχει επίσης απειλήσει να εκτελέσει ακόμη έναν βρετανό όμηρο, τον Ντέιβιντ Χένινγκ.

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν 16 χωριά στη βόρεια Συρία

Στο μεταξύ, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν 16 χωριά στα περίχωρα της Άιν αλ Άραμπ, στη βόρεια Συρία, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από την τρίτη σε μέγεθος κουρδική πόλη της χώρας.

Στην περίπτωση που το ΙΚ καταφέρει να καταλάβει την Κομπάνι —όπως λέγεται στα κουρδικά η Άιν αλ Άραμπ— οι τζιχαντιστές θα απειλήσουν άμεσα τις κουρδικές περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας.

“Τις τελευταίες 24 ώρες οι μαχητές του ΙΚ εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση που τους επέτρεψε να καταλάβουν τουλάχιστον 16 χωριά στα ανατολικά και τα δυτικά της Κομπάνι” δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Το ΙΚ χρησιμοποιεί βαρύ οπλισμό, πυροβολικό και άρματα” πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι η πόλη, την οποία υπερασπίζονται χιλιάδες Κούρδοι μαχητές, είναι πλέον περικυκλωμένη από τους τζιχαντιστές.

Η Κομπάνι, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, είναι η τρίτη σε μέγεθος κουρδική συριακή πόλη μετά το Καμισλί και το Αφρίν. Η κατάληψη της Άιν αλ Άραμπ θα επέτρεπε στους τζιχαντιστές να έχουν υπό τον έλεγχό τους μια μεγάλης έκτασης ενιαία εδαφική περιοχή πάνω στα σύνορα των δύο χωρών.

Για τους Κούρδους πρόκειται για μια μάχη ζωτικής σημασίας γιατί εάν πάρει την πόλη αυτή, το ΙΚ θα είναι σε θέση να φτάσει πολύ γρήγορα και σε άλλες κουρδικές περιοχές της Συρίας, όπως η Χασάκα, στα βορειοανατολικά.

Τον Ιούλιο οι Κούρδοι είχαν απωθήσει μια “μεγάλη” επίθεση του ΙΚ όμως αυτή που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες 24 ώρες είναι ακόμη μεγαλύτερη, σημείωσε ο Ραχμάν.

Εκατοντάδες Κούρδοι της Τουρκίας είχαν σπεύσει τον Ιούλιο στην Κομπάνι για να βοηθήσουν στον αγώνα των Σύρων αδελφών τους.

Μετά την ανάδυση του ΙΚ στη Συρία, το 2013, οι Κούρδοι μάχονται με κάθε τρόπο τους τζιχαντιστές, υπερασπιζόμενοι τις ζώνες όπου έχουν εγκαθιδρύσει μια σχεδόν αυτόνομη περιοχή μετά την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη χώρα, τον Μάρτιο του 2011.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, New York Post

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι παντού! Οι Τζιχαντιστές σχεδίαζαν δημόσιο αποκεφαλισμό στην Αυστραλία – Αποτράπηκαν την τελευταία στιγμή!

Ετοιμάζουν νέα 11η Σεπτεμβρίου σε Νέα Υόρκη, Λας Βέγκας και Τέξας; Τζιχαντιστές καλούν μουσουλμάνους για τζιχάντ σε αμερικανικό έδαφος

Συναγερμός στο Βατικανό! Οι τζιχαντιστές θέλουν να σκοτώσουν τον Πάπα

Πρωτοφανές! Οι τζιχαντιστές σε Ιράκ και Συρία ενώνονται για την υπεράσπιση του Ισλαμικού Κράτους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε