Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τζιχαντιστές δημοσίευσαν τα στοιχεία πρακτόρων που θέλουν να σκοτώσουν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: REUTERS

Μια λίστα πρακτόρων του FBI και της CIA που αποτελούν στόχο των τζιχαντιστών κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Λογαριασμοί που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έβγαλε στα social media τους στόχους που θέλουν να σκοτώσουν.

Ανέβασαν στο Twitter ονόματα και διευθύνσεις ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι εργάζονται στην αμερικανική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών, στο Εθνικό Αντιτρομοκρατικό Κέντρο και την Εθνοφυλακή. Μερικά από τα ονόματα στις λίστες υπήρχαν στο διαδίκτυο, γεγονός που υποδηλώνει πως οι “χάκερ” του Ισλαμικού Κράτους ίσως στην πραγματικότητα συγκέντρωσαν στοιχεία που ήταν ήδη διαθέσιμα online.

Ο λογαριασμός όπου δημοσιεύτηκαν οι λίστες λίγο αργότερα έγινε ανενεργός. Ήταν ενεργός, όπως μετέδωσε το Vocativ, μέχρι το βράδυ της Κυριακής, τουιτάροντας πληροφορίες που είχαν αναρτηθεί μέσα στον χρόνο ή ήταν ήδη διαθέσιμα στο κοινό. Σε άλλο λογαριασμό που αναφερόταν σε στρατιώτες σε όλο τον κόσμο αναρτήθηκαν πληροφορίες σχετικά με ανθρώπους που υπηρετούν σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Γαλλία, Αυστραλία και Νότια Αφρική.

Τον Μάρτιο οι τζιχαντιστές είχαν ανεβάσει μια λίστα στόχων που περιελάμβανε φωτογραφίες, διευθύνσεις και ονόματα 100 Αμερικανών στρατιωτών. Καλούσαν τους μοναχικούς “λύκους” να επιτεθούν, ισχυριζόμενοι πως πρόκειται για δεδομένα που προέρχονταν από παραβίαση των βάσεων δεδομένων του υπουργείου Άμυνας. Και πάλι όμως επρόκειτο για στοιχεία που ήταν ήδη άμεσα διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε