Κόσμος

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν στρατιωτικούς σε ενέδρα στο Σινά!

Η τρομοκρατική τζιχαντιστική οργάνωση "Ισλαμικό Κράτος" (ΙΚ) φόνευσε στην περιοχή του Σινά επτά στρατιωτικούς των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου και έναν πολίτη.

Πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσαν ότι άλλοι δύο Αιγύπτιοι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση, η οποία σημειώθηκε στην Μπιρ αλ Άμπεντ του βορείου Σινά.

Το ΙΚ υποστήριξε με ανακοίνωσή του, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο “ειδήσεων” “Amaq”, όργανο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης ότι στην ενέδρα σκοτώθηκαν 15 στρατιωτικοί.

Δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί ο συγκεκριμένος ισχυρισμός από ανεξάρτητη πηγή.

Νωρίτερα την Παρασκευή (27.9.2019), το υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 118 εξτρεμιστές στο βόρειο και το κεντρικό Σινά την “τελευταία περίοδο“, χωρίς να δώσει πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η Αίγυπτος παραμένει αντιμέτωπη με τον ανταρτοπόλεμο τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, ο οποίος μαίνεται εδώ και αρκετά χρόνια κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες στρατιωτικούς, αστυνομικούς και κατοίκους της περιοχής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γαλλία ζητά να συμπεριληφθούν οι «Φρουροί της Επανάστασης» του Ιράν στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις
Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «καταστροφικές συνέπειες» εάν η ΕΕ αποφασίσει να καταχωρήσει τους Φρουρούς στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων
Εμανουέλ Μακρόν
Το Ιράν είναι «με το δάχτυλο στη σκανδάλη» αλλά δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε σήμερα ότι συνολικά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής βρίσκονται 10 αμερικανικά πολεμικά σκάφη, μεταξύ των οποίων και το αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν»
Ιράν