Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: «Δεν ζήτησα κατάπαυση του πυρός στη Γάζα από τον Νετανιάχου»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και συζήτησαν για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Τζο Μπάιντεν μάλιστα ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας ότι δεν ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπεντζαμίν Νετανιάχου την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είχα μια μακρά συνομιλία με τον Νετανιάχου σήμερα και είναι μια ιδιωτική συνομιλία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον.

«Δεν ζήτησα κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε, απαντώντας στην ερώτηση που του έκανε ένας δημοσιογράφος.

Από την άλλη σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Νετανιάχου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση που τήρησαν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αναφερόμενος προφανώς στο ψήφισμα που εγκρίθηκε χθες και αφορούσε την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο Νετανιάχου «ξεκαθάρισε επίσης ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το θρίλερ της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν: Στον «αέρα» μετά το ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο – Τραμπ: «Μπορεί να υπογραφεί και μέσα στη νύχτα»
Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Τα έκανε όλα άνω κάτω. Καθυστέρησε την υπογραφή» - «Δεν έχει καμία γαμ... ικανότητα κρίσης. Του το είπα»
REUTERS
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη