Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: «Η ανάκαμψη της απασχόλησης είναι πολύ ισχυρή» – Απογοητευτικά πάντως τα στοιχεία τον Νοέμβριο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η ανάκαμψη της απασχόλησης είναι “πολύ ισχυρή”, παρά τα απογοητευτικά στοιχεία της δημιουργίας θέσεων εργασίας που καταγράφηκαν τον Νοέμβριο και την άφιξη της παραλλαγής Όμικρον που επισκιάζει τις προοπτικές της πρώτης οικονομίας στον κόσμο.

“Οι Αμερικανοί επιστρέφουν στην εργασία και η ανάκαμψη της απασχόλησης είναι πολύ ισχυρή”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε μόνο 210.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, έναντι 525.000 θέσεων που ανέμεναν οι οικονομολόγοι και 700.000 και πλέον θέσεων εργασίας που προέβλεπαν οι πιο αισιόδοξοι.

Ο Τζο Μπάιντεν και οι… αριθμοί

Αρκετοί τομείς κατέγραψαν απώλειες θέσεων εργασίας όπως αυτός των λιανικών πωλήσεων, εκ των οποίων τα καταστήματα ένδυσης (-18.000) ή ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας (-10.000), δείχνει η έκθεση του υπουργείου Εργασίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

“Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 18,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας από τον Απρίλιο του 2020”, όταν η οικονομική δραστηριότητα έχοντας παραλύσει από την πανδημία Covid-19 άφησε χωρίς δουλειά εκατομμύρια ανθρώπους, υπογραμμίζει το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Ωστόσο, η απασχόληση παραμένει κάτω των 3,9 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας σε σχέση με το επίπεδό της τον Φεβρουάριο του 2020, προσθέτει.

Η υπουργός Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο είχε μετριάσει νωρίτερα αυτά τα απογοητευτικά στοιχεία μιλώντας στο δίκτυο CNBC και είχε υπογραμμίσει ότι “η οικονομία είναι γερή στη βάση της”: “Οι εργοδότες προσλαμβάνουν και οι μισθωτοί επανεντάσσονται στην αγορά εργασίας”.

“Αυτή είναι η καλύτερη έκθεση (για την απασχόληση) που έχουμε δει φέτος”, είχε δηλώσει, αναφέροντας ότι “περισσότεροι άνθρωποι είναι στην αγορά εργασίας και οι μισθοί αυξάνονται”.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια γενική ανάκαμψη, κυρίως για τον κλάδο αναψυχής και τον ξενοδοχειακό κλάδο, ο οποίος επλήγη περισσότερο από κάθε άλλον από την πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν
Μπριζίτ Μπαρντό: Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα και έσπασε το καλούπι – Έφυγε από τη ζωή η πιο όμορφη του κόσμου
Ηθοποιός και τραγουδίστρια, παγκόσμια σούπερ σταρ, κοινωνικό φαινόμενο και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, η Μπριζίτ Μπαρντό, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι της στο Σεν Τροπέ
Μπριζίτ Μπαρντό