Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις «Προσωπικότητες της Χρονιάς» για το TIME – «Φύλακας» ο Φάουτσι

Μπάιντεν

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρός του (η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της χώρας), Κάμαλα Χάρις, επιλέχθηκαν ως «Προσωπικότητες της Χρονιάς» από το περιοδικό TIME. Δίνεται έτσι συνέχεια στην παράδοση που θέλει το περιοδικό να επιλέγει ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο της χώρας.

Ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις επιλέχθηκαν από το ΤΙΜΕ ως οι προσωπικότητες της χρονιάς για το 2020 στις ΗΠΑ ανάμεσα σε τέσσερις υποψήφιους. «Αλλάζουν την ιστορία της Αμερικής» γράφει το περιοδικό δίπλα από τα πρόσωπα του νέου προέδρου και της νέας αντιπροέδρου των ΗΠΑ. 

 

Ο 78χρονος βετεράνος της αμερικανικής πολιτικής θα ορκιστεί ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου. Δίπλα του θα έχει την Κάμαλα Χάρις που θα γίνει η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. 

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα είναι ένας από τους ελάχιστους υποψήφιους στην αμερικανική ιστορία που κατάφερε να κερδίσει πρόεδρο που διεκδικούσε δεύτερη θητεία, τονίζει το TIME. Είναι μόλις η δέκατη φορά που συμβαίνει αυτό.

Ο Τζο Μπάιντεν «ήταν ίσως ο μοναδικός δημοκρατικός υποψήφιος που μπορούσε να ανακτήσει κάποιο από το χαμένο έδαφος μεταξύ των λευκών, κοινωνικά συντηρητικών ψηφοφόρων που κυριαρχούν στις πολιτείες-κλειδιά της “ζώνης της σκουριάς”. Μαζί, (Μπάιντεν και Χάρις) πρόσφεραν αποκατάσταση και ανανέωση ταυτόχρονα» και «η Αμερική αγόρασε αυτό που πούλαγαν», σημειώνει το περιοδικό στο κείμενό του. 

Για πρώτη φορά, το TIME παρουσίασε σε ειδική εκπομπή που παρουσίασε το NBC την επιλογή του, με το αφιέρωμα να συμπεριλαμβάνει ερμηνείες από τον θρυλικό Μπρους Σπρίνγκστινγκ και το συγκρότημα BTS της K-Pop.

Τη απόφαση του TIME για το «Πρόσωπο της Χρονιάς» ανακοίνωσε ο “Boss”.

 

Οι υπόλοιπες τρεις υποψηφιότητες για «Πρόσωπο της Χρονιάς» ήταν αυτή του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αυτή του κινήματος εναντίον των φυλετικών διακρίσεων και των ανισοτήτων που πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στα τέλη Μαΐου στη Μινεάπολη και αυτή του Δρ. Άνυονι Φάουτσι μαζί με στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εκτίθενται περισσότερο στην πανδημία του νέου κορονοϊού.

Το TIME επέλεξε τον Άντονι Φάουτσι και την Ασά Τραορέ, ακτιβίτρια κατά του ρατσισμού που η γαλλική αστυνομία σκότωσε τον αδερφό της ως «Φύλακες της Χρονιάς»…  

 

 

 

 

 

 

 

Το 2019, το Τάιμ επέλεξε τη Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία στα 16 της έγινε η νεότερη προσωπικότητα που έλαβε ποτέ τη συγκεκριμένη διάκριση του περιοδικού, που ανακηρύσσει την «προσωπικότητα της χρονιάς» ανελλιπώς από το 1927.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις