Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν: Με την Τζιλ σε στρατιωτική βάση για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Τζο Μπάιντεν: Με την Τζιλ σε στρατιωτική βάση για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Τις διακοπές του άρχισε ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ. Το ζεύγος Μπάιντεν αναμένεται να περάσει λίγες μέρες στο νησί Ναντάκετ. Ωστόσο, πριν από τις διακοπές οι δυο τους βρέθηκαν για την Ημέρα των Ευχαριστιών σε αμερικανούς στρατιώτες στη βάση του Φορτ Μπραγκ στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε απευθυνόμενος στους στρατιώτες πως γνωρίζει πόσο λείπουν από τις οικογένειές τους, ιδιαίτερα στις γιορτές της Ημέρας των Ευχαριστιών, ενώ θυμήθηκε τη θητεία του γιου του Μπο στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στο Ιράκ και στο Κόσοβο, πριν το θάνατό του από καρκίνο το 2015.

«Γνωρίζω πόσο σκληρό είναι να υπάρχει κάποιος που λείπει από το τραπέζι», δήλωσε ο Μπάιντεν απευθυνόμενος στους εκατοντάδες στρατιώτες από έναν ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση χώρο. «Κάνετε τόσα πολλά και οι οικογένειές σας προσφέρουν τόσα πολλά».

Ο ίδιος δήλωσε ότι «είναι πολύ υπερήφανος» που υπηρετεί ως αρχιστράτηγος του καλύτερου στρατού «που είδε ποτέ ο κόσμος».

Η πρώτη κυρία έφερε επίσης στη μνήμη της τον θετό γιο της, Μπο, λέγοντας στους στρατιώτες: «Σας είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για όλα όσα κάνετε. Ο Τζο και εγώ σας νιώθουμε σαν την οικογένειά μας. Δεν μπορούμε να σας ευχαριστήσουμε αρκετά».

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Μπάιντεν στο Φορτ Μπραγκ από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του τον Ιανουάριο.

Η επίσκεψη του Μπάιντεν ακολουθεί το παράδειγμα αρκετών προκατόχων του να περνούν χρόνο με τους στρατιώτες, στη διάρκεια των διακοπών.

Πριν αναχωρήσουν από τη βάση, οι Μπάιντεν συναντήθηκαν με στελέχη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, που συχνά επιχειρούν αποτελώντας «την αιχμή του δόρατος» στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγουν οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν σήμερα θα ταξιδέψει στο νησί Ναντάκετ, που βρίσκεται στα ανοιχτά της Μασαχουσέτης, όπου θα περάσει τις διακοπές για την Ημέρα των Ευχαριστιών, συνεχίζοντας την παράδοση δεκαετιών.

Ο Μπάιντεν γιόρτασε τις διακοπές της Ημέρας των Ευχαριστιών στο Ναντάκετ το 2019, ενώ πέρσι πέρασε τις διακοπές στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις