Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: Νέο ατύχημα για τον Αμερικανό πρόεδρο – Σκόνταψε και έπεσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για άλλη μια φορά ο Αμερικανικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε ένα μικρό ατύχημα με τις κάμερες να καταγράφουν το γεγονός. 

Το νέο ατύχημα για τον Τζο Μπάιντεν έγινε κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Κολοράντο.

Μετά την ολοκλήρωση της παράδοσης των πτυχίων στους αποφοίτους, ο 80χρονος πρόεδρος σκόνταψε κι έπεσε στην προσπάθειά του να επιστρέψει στη θέση του. Αφού έβαλε μπροστά τα χέρια του και γονάτισε, σηκώθηκε στα πόδια του με τη βοήθεια μελών της προσωπικής του ασφάλειας. Έδειξε πίσω του, προφανώς για να υποδείξει πού σκόνταψε και έχασε την ισορροπία του. Ακολούθως περπάτησε μέχρι τη θέση του, χωρίς να δείχνει ότι χτύπησε σοβαρά.

 

Νωρίτερα, κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος Μπάιντεν προειδοποίησε τους νέους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ότι θα αναλάβουν καθήκοντα σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων, αναφερόμενος στη Ρωσία και στην Κίνα.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Τζο Μπάιντεν έχει παρόμοιο ατύχημα με τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του να είναι πολλές. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο Τζο Μπάιντεν μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στην Ουκρανία ανεβαίνοντας τις σκάλες του Air Force One για να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, σκόνταψε ξανά.

Ο 80χρονος πρόεδρος είχε γλιστρήσει ξανά στις σκάλες του Air Force One μόλις δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Μάρτιο του 2021. Επίσης  τον Ιούνιο του 2022 είχε πέσει από το ποδήλατό του στο Ντέλαγουερ.

Ο 80χρονος Τζο Μπάιντεν, ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, διεκδικεί την επανεκλογή του το 2024, έχοντας πάρει το πράσινο φως από τους γιατρούς που τον εξέτασαν τον Φεβρουάριο.

Τον περασμένο Νοέμβριο, δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του Reuters είχε δείξει ότι το 86% των Αμερικανών θεωρεί πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πρέπει να είναι άνω των 75 ετών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, θα γιορτάσει σε λίγες ημέρες τα 77α γενέθλιά του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιού Χέφνερ: Σοκαριστικές καταγγελίες από τη χήρα του – «Έκανα ό,τι ήθελε, συνέβαιναν πράγματα που δεν ήταν εντάξει»
O Χιού Χέφνερ επιχείρησε να εξαναγκάσει τις δίδυμες Κριστίνα και Καρίσα Σάνον να συμμετάσχουν σε σεξουαλική πράξη μεταξύ τους αποκάλυψε η Κρίσταλ Χέφνερ
Από αριστερά: Καρίσα Σάνον, Κριστίνα Σάνον Χιου Χέφνερ και Κρίσταλ Χέφνερ / Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ
Θρίλερ για γερά νεύρα οι εκλογές στο Ισραήλ: Ισοπαλία δίνουν τα exit polls - Στις 57 έδρες το μπλοκ Νετανιάχου
Στις 57 έδρες ανέρχεται η δύναμη του μπλοκ του Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του Ισραήλ, με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί στο 41,9%
Ο Νετανιάχου και ο Άιζενκοτ 6
Εκλογές στο Ισραήλ: Νετανιάχου και Άιζενκοτ παλεύουν για την πρωτιά – Τα exit polls και η μάχη για σχηματισμό κυβέρνησης
Ο Γκάντι Άιζενκοτ έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί άμεσα για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ενώ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα επικαλεστεί την πρωτιά του Λικούντ για να διεκδικήσει νέα εντολή
Γκάντι Άιζενκοτ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
32
«Σφάχτηκαν» ο απεσταλμένος των ΗΠΑ και ο ΥΠΕΞ της Κούβας στον ΟΗΕ: «Είσαι ψεύτης» – «Κάνε πίσω, εδώ δεν είναι Αβάνα»
Όσο ο Μάικ Γουόλτς περιέγραφε τα χρόνια φερόμενης διαφθοράς από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, μέλη της κουβανικής αντιπροσωπείας μαζί και ο Μπρούνο Ροντρίγκες, άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας το λόγο για θέμα τάξης
ΟΗΕ