Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: Πρώτη συνομιλία με τον βασιλιά Κάρολο – Τα συλλυπητήρια και το μήνυμα για τις σχέσεις τους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ εξέφρασε στον βασιλιά Κάρολο Γ’ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε τηλφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο τους νωρίτερα σήμερα (14.9.2022) Τετάρτη.

Ο Τζο Μπάιντεν έκανε γνωστή την επιθυμία του «να διατηρήσει στενές σχέσεις» με τον βασιλιά Κάρολο Γ’ και «εξέφρασε επίσης τον μεγάλο θαυμασμό του αμερικανικού λαού για τη βασίλισσα».

Αυτή ήταν η πρώτη επαφή που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με τον νέο βασιλιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. 

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο Τζο Μπάιντεν θα παραστεί στην κηδεία της Ελισάβετ την ερχόμενη Δευτέρα (19.9.2022) στο Λονδίνο.

Η βασίλισσα «με την αξιοπρέπεια και την πίστη της, ενίσχυσε τη μακρά φιλία και την ειδική σχέση που ενώνουν τις ΗΠΑ με το Ηνωμένο Βασίλειο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ» επιμένει ο αμερικανικός στρατός – Συνεχίζεται το διπλωματικό «θρίλερ»
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι «προπαρασκευαστικές» συνομιλίες μεταξύ διπλωματών στο Μπούργκενστοκ κοντά στην Λουκέρνη με στόχο την διατήρηση του διαλόγου επί την προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Vessels in the Strait of Hormuz near the beach of Bandar Abbas, Iran, June 17, 2026. Amirhosein Khorgooi/ISNA/via WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL. NO ACCESS FOR ISRAELI MEDIA. NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA. DIGITAL: NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA.
«Κούβα όπως Βενεζουέλα»: Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο νησί
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απέκλεισε ένα σενάριο επέμβασης στην Κούβα, συγκρίνοντας την κατάσταση με τη Βενεζουέλα και δηλώνοντας πως μια αντίστοιχη επιχείρηση είναι πιθανή
Κούβα