Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Τζον Λένον: Υπήρχε και δεύτερος δράστης; Μυστήριο με τις σφαίρες που βρέθηκαν στο σώμα του

Τζον Λένον: Υπήρχε και δεύτερος δράστης; Μυστήριο με τις σφαίρες που βρέθηκαν στο σώμα του
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία αποκάλυψε η έρευνα του συγγραφέα και τηλεοπτικού παραγωγού, David Whelan, σχετικά με τη δολοφονία του Τζον Λένον, καθώς αποκάλυψε πως στο σώμα του σπουδαίου τραγουδιστή βρέθηκαν δύο διαφορετικές σφαίρες.

Ο συγγραφέας εικάζει ότι ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκαν δύο διαφορετικά όπλα στη δολοφονία του Τζον Λένον και αυτό προκύπτει από τα επίσημα αρχεία μετά την αυτοψία στο σώμα του θρύλου της μουσικής μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του στις 8 Δεκεμβρίου 1980.

Ο Whelan πιστεύει ότι ένας «δεύτερος εκτελεστής» θα μπορούσε να έχει εμπλακεί στη δολοφονία του Lennon.

Ο δολοφόνος του Τζον Λένον, Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, είχε υποστηρίξει πως άδειασε όλες τις σφαίρες του όπλου του προς τον Λένον. Εντούτοις, εντοπίστηκαν μόνον οι δύο και αυτές – και αυτές μέσα στο σώμα του νεκρού Λένον.

Οι άλλες τρεις δεν βρέθηκαν ποτέ, ενώ οι δύο σφαίρες που βρέθηκαν είναι διαφορετικές. Και οι δύο σφαίρες είναι από 38άρι πιστόλι, αλλά έχουν σημαντικές διαφορές.

Δεν αποκλείεται βέβαια ο Τσάπμαν να χρησιμοποίησε διαφορετικές σφαίρες στο ίδιο πιστόλι, όμως ο συγγραφέας και ερευνητής εικάζει ότι αυτό αποκλείεται καθώς ο δολοφόνος υποστήριζε πως χρησιμοποίησε μόνο τον έναν τύπο σφαιρών (Semi-wadcutter – με επίπεδη κεφαλή), ενώ είχε πολύ καλή γνώση των όπλων και δεν θα έκανε κάποιο λάθος. 

Έτσι, ο Whelan καταλήγει πως ενδεχομένως να υπήρχε και δεύτερος δράστης.

Δείτε τα επίσημα έγγραφα στο δημοσίευμα της Daily Mail.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις