Κόσμος

Τζον Πρέσκοτ: Πέθανε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βρετανίας επί Τόνι Μπλερ

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Τζον Πρέσκοτ, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βρετανίας επί πρωθυπουργίας Τόνι Μπλερ.

Ο 86χρονος Τζον Πρέσκοτ, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης των Εργατικών του Τόνι Μπλερ στη Βρετανία, πέθανε έπειτα από μάχη με το Αλτσχάιμερ, έγραψε η οικογένειά του στο Χ.

«Με βαθιά θλίψη σας ενημερώνουμε ότι ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς Τζον Πρέσκοτ πέθανε ήρεμος στην ηλικία των 86 ετών» ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Πρέσκοτ εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1970 και υπήρξε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Εργατικών από το 1997 ως το 2007.

Παραμένει ο μακροβιότερος αντιπρόεδρος κυβέρνησης που έχει γνωρίσει η Βρετανία.

Ο λόρδος Πρέσκοτ είχε γεννηθεί στην Ουαλία και εγκατάλειψε το σχολείο σε ηλικία 15 ετών για να εργαστεί ως μάγειρας σε εμπορικό πλοίο.

Στη συνέχεια σπούδασε στο Ruskin College της Οξφόρδης προτού ασχοληθεί με την πολιτική.

REUTERS/Phil Noble (BRITAIN)/File Photo

Reuters

Η ταπεινή καταγωγή του τον έκανε πιο προσιτό για πολλούς ψηφοφόρους των Εργατικών και ήταν γνωστός για τον απλό τρόπο με τον οποίο μιλούσε.

Του αποδιδόταν ότι είχε καταφέρει να γεφυρώσει τις διαφορές μεταξύ της παραδοσιακής αριστερής πτέρυγας των Εργατικών και των εκσυγχρονιστών του κόμματος.

Συντετριμμένος δηλώνει ο Τόνι Μπλερ

«Παρόλο που όλοι γνωρίζαμε ότι το τέλος πλησίαζε και ήταν αναπόφευκτο, είμαι συντετριμμένος από το θάνατο του Τζον» ανέφερε ο Μπλερ σε δήλωσή του.

«Ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους που συνάντησα ποτέ στην πολιτική – ένας από τους πιο αφοσιωμένους και πιστούς – και σίγουρα ο πιο ασυνήθιστος».

Ο πρώην πρωθυπουργός εξήρε τον Πρέσκοτ για τα «εξαιρετικά επιτεύγματά» του και την αφοσίωσή του στη βρετανική πολιτική.

Με πληροφορίες από BBC

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Εκείνη μου είπε να φύγω» λέει ο ορειβάτης που άφησε τη σύντροφό του να πεθάνει από το κρύο στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της Αυστρίας
Η κοπέλα έμεινε ολομόναχη στο Grossglockner για 6,5 ώρες, στο ψηλότερο βουνό της Αυστρίας με ύψος κοντά στα 3.800 μέτρα - Η μοιραία ανάβαση πριν από ένα χρόνο
Ο ορειβάτης που άφησε τη σύντροφό του να πεθάνει στο ψηλότερο βουνό της Αυστρίας
Συνελήφθη ο πρώην πρίγκιπας Άντριου για παράβαση καθήκοντος στον απόηχο του σκανδάλου Επστάιν
Ερευνώνται καταγγελίες ότι είχε διαβιβάσει εμπιστευτικά έγγραφα στον παιδόφιλο χρηματιστή - Σήμερα έχει τα γενέθλιά του και κλείνει τα 66 - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ο πρίγκιπας Άντριου
Ανανεώθηκε πριν 29 λεπτά
12