Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τζόνσον: Εκτός κυβέρνησης όσοι δεν θέλουν Brexit χωρίς συμφωνία

Τζόνσον: Εκτός κυβέρνησης όσοι δεν θέλουν Brexit χωρίς συμφωνία
photo Reuters

Ο Μπόρις Τζόνσον δηλώνει αποφασισμένος ακόμη και να απομακρύνει από την κυβέρνηση τους υπουργούς που θέλουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Αυτό βέβαια σε μια μελλοντική κυβέρνηση με τον Μπόρις Τζόνσον ως πρωθυπουργό, όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε στην βασική ιστοσελίδα των μελών των Τόρις ConservativeHome.

Ο Τζόνσον ανέφερε πως θα διορίσει στο υπουργικό συμβούλιο αυτούς που είναι πρόθυμοι να δεχτούν την πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

«Προφανώς θέλω να έχω ένα ευρύ φάσμα ταλέντων στην κυβέρνησή μου, αλλά σαφώς τα άτομα αυτά πρέπει να είναι συμφιλιωμένα με την πολύ, πολύ, πολύ μικρή πιθανότητα να πρέπει να αποχωρήσουμε με αυτούς τους όρους της μη συμφωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε πως βρίσκονται στην κυβέρνηση αρκετοί που δεν συμφωνούν με ένα Brexit χωρίς συμφωνία, όπως για παράδειγμα η υπουργός Εργασίας Άμπερ Ραντ, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ, και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γκόουκ.

Επίσης ο Μπόρις Τζόνσον ισχυρίστηκε ότι η αποτυχία ολοκλήρωσης του Brexit θα έδινε ώθηση στην υπόθεση της ανεξαρτησίας της Σκοτίας – παρά το γεγονός ότι η περιοχή αποτελεί το πιο φιλοευρωπαϊκό κομμάτι της Βρετανίας, η οποία σε ποσοστό 62% είχε ψηφίσει την παραμονή στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016 – ενώ αντίθετα η αποχώρηση θα συνέβαλε στην ενίσχυση της ένωσης.

«Το Brexit θα κάνει τη ζωή δύσκολη στο Εθνικό Κόμμα Σκοτίας, πραγματικά. Νομίζω θα τους αφαιρέσει πολλά από τα επιχειρήματά τους και θα ενισχύσει την ένωση» είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις