Κόσμος

Τζόνσον και Στόλτενμπεργκ καλούν την Τουρκία να τερματίσει την εισβολή στη Συρία

"Ο πρωθυπουργός και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ εξέφρασαν και οι δύο τη βαθιά ανησυχία τους για την κατάσταση στη βόρεια Συρία", ανέφερε εκπρόσωπος του Τζόνσον.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την τακτική του μαστίγιου και του καρότου επέλεξαν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενοι στην Τουρκία και την εισβολή στην Συρία: Από τη μια εξήραν τη συμβολή της Τουρκίας στην στήριξη των προσφύγων, αλλά από την άλλη κάλεσαν την Άγκυρα να τερματίσει την εισβολή στη Συρία.

Συγκεκριμένα οι κύριοι Τζόνσον και Στόλτενμπεργκ συμφώνησαν πως η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία πρέπει να τερματιστεί, ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

«Ο πρωθυπουργός και ο γενικός γραμματέας εξέφρασαν και οι δύο τη βαθιά ανησυχία τους για την κατάσταση στη βόρεια Συρία», επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου, μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Λονδίνο σήμερα.

«Και οι δύο επικεφαλής υπογράμμισαν την αξία της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ και αναγνώρισαν τον ρόλο που έχει διαδραματίσει στη στήριξη των προσφύγων από τη συριακή σύρραξη» συμπλήρωσε η ίδια.

«Ωστόσο, το κατέστησαν σαφές ότι η τουρκική επιχείρηση πρέπει να τερματιστεί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Υεμένη: Οι Χούθι κατέλαβαν την πόλη Μούχα και προελαύνουν προς το στενό του Μπαμπ ελ Μάντεμπ
Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες οδούς για την εξαγωγή αργού πετρελαίου από τον Κόλπο προς τη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ ή του αγωγού SUMED στις ακτές της Αιγύπτου
Οι Χούθι
«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την αμυντική συνεργασία Ελλάδας με Ισραήλ – «Προωθεί στόχους για την ασφάλεια»
Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έρχεται μετά την υπογραφή στο Τελ Αβίβ της συμφωνίας ύψους 3,035 δισ. ευρώ, για την ανάπτυξη του πολυεπίπεδου αντιαεροπορικού και αντιβαλλιστικού συστήματος
Πύραυλοι