Κόσμος

Τζόνσον: Όποιος τραυμάτισε αστυνομικό στις διαδηλώσεις, θα λογοδοτήσει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στη Βρετανία «υπονομεύτηκαν από τραμπουκισμούς», υποστήριξε απόψε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, προειδοποιώντας ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου σήμερα, διαδηλώνοντας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας. Προς το τέλος της συγκέντρωσης, σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές με την αστυνομία.

Το Σάββατο 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, οι δύο εκ των οποίων σοβαρά, σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και έφιππων αστυνομικών κοντά στην κατοικία του Τζόνσον, στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται ειρηνικά και τηρώντας τις αποστάσεις, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να επιτίθενται στην αστυνομία», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός. «Αυτές οι διαδηλώσεις υπονομεύτηκαν από τραμπουκισμούς – και προδίδουν τον σκοπό που υποτίθεται ότι υπηρετούν. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρώτο ύποπτο κρούσμα χανταϊού εκτός του MV Hondius: Εντοπίστηκε σε Γάλλο που ήταν στην ίδια πτήση με επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου
Είναι το πρώτο άτομο που προσβλήθηκε από την ασθένεια και δεν επέβαινε στο πλοίο - Συναγερμός και στην Ελβετία - Στην Ολλανδία μεταφέρονται τρεις επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου
Το κρουαζιερόπλοιο Hondius 7